Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 14-11-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 14 november 2001

Dagelijkse berichten

Siddeburen: asielzoeker aangehouden
Op het terrein van het asielzoekerscentrum aan de Oostwoldjerweg in Siddeburen heeft de politie dinsdagavond een 17-jarige man uit Angola aangehouden. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, kreeg om onbekende reden ruzie met landgenoot. Tijdens die ruzie sloeg hij de 26-jarige Angolees met een asbak op het hoofd. Daarna vluchtte hij de woonunit uit en meldde zich bij de bewakingsdienst. Ook daar ontstond ruzie waarbij de verdachte een 40-jarige medewerker van de beveiligingsdienst tegen het hoofd sloeg. Die liep aangezichtsletsel op. De verdachte werd door de gewaarschuwde politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van de ruzies.

Zeerijp: bromfietser mishandeld
Op de Borgweg in Zeerijp is dinsdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Zeerijp mishandeld. De jongeman werd om onbekende reden klemgereden door een andere bromfietser. Hij stopte en kreeg gelijk daarop klappen van de andere bestuurder. Die richtte vervolgens ook nog enkele vernielingen aan de brommer van het slachtoffer aan. Daarna reed hij weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Opende: snelheidscontrole
De politie heeft dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Drachtsterweg in Opende. Daar werd de snelheid van 119 voertuigen gemeten. Ruim 25% van de gecontroleerde bestuurders (30) reed sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur.

Nuis: inbraak
Maandagnacht werd ingebroken in het bedrijfspand van een demontagebedrijf aan de Jonkersweg in Nuis. Inbrekers vernielden een roldeur om binnen te komen. Ook binnen in het bedrijf richtten ze aanzienlijke schade aan. Uit een kantoor werd een computer met toebehoren en een potje met een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Groningen: achttien tips Opsporing Noord
Naar aanleiding van het televisieprogramma Opsporing Noord zijn dinsdagavond bij de politie achttien tips binnengekomen. De politie kreeg over alle zaken informatie aangeboden maar de meeste tips kwamen binnen over de aanranding van een jonge vrouw aan Kombuis in Groningen en de beroving van een vrouw aan de Albrondaheerd in de Stad. Alle tips worden de komende dagen door de politie nagetrokken.

Groningen: 2 kg wiet aangetroffen bij alcoholcontrole Bij een alcoholcontrole dinsdagavond en nacht in het westelijk deel van de stad waarbij 420 voertuigen werden gecontroleerd trof de politie een automobilist met 2 kilo wiet. Bij de controle roken de agenten in de auto van een 33-jarige Groninger een sterke wietlucht. Hij zei een joint gerookt te hebben maar achter de stoel werd in een vuilniszak afgetopte wietplanten gevonden. De straatwaarde bedraagt ruim tienduizend gulden. Bij de insluiting van de Stadjer bleek hij een grote hoeveelheid bankbiljetten bij zich te hebben. Met toestemming van de man werd er een onderzoek in zijn woning ingesteld waar een vermoedelijk gestolen motor werd aangetroffen. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: jassendief slaat slachtoffer
Een 28-jarige man uit Wildervank werd dinsdagnacht aangehouden op de Grote Markt voor diefstal van een jas en mishandeling. De man had een jas weggenomen uit een café aan de Peperstraat. Op de Grote Markt kwam het tot een confrontatie tussen de 18-jarige eigenaar van het kledingstuk en de jassendief. Hierbij kreeg het slachtoffer twee slagen in het gezicht. De Wildervankster werd aangehouden en ingesloten.

Groningen: inbraak in dokterspraktijk
In een dokterspraktijk aan de Nieuwe Boteringestraat werd een 43-jarige man uit Groningen aangetroffen door de politie. Getuigen zagen dat twee mannen een ruit vernielden van de praktijk. In het pand werd de Stadjer aangetroffen. Binnen was een bureau doorzocht en werd een breekijzer gevonden. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man trapt etalageruit in
In de Oosterstraat trapte een 26-jarige man dinsdagnacht een etalageruit in en zorgde voor een enorme ravage in de glaswinkel. Op aanwijzen van en getuige werd hij aangehouden en ingesloten.

Groningen: agressieve man aangehouden
Een 45-jarige zwerver die dinsdagnacht aangesproken werd door agenten toen hij op de Grote Markt in een prullenbak zat te wroeten. De man reageerde agressief naar de agenten en trapte een aantal keren tegen de politiewagen. Na dreiging met pepperspray bond de man in en kon hij geboeid naar het bureau worden gebracht. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: alcoholcontrole
Op de Emmaplein werd dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden. 93 automobilisten moesten blazen en een 38-jarige man werd betrapt met een promillage van 1.8. De man reed de controlerende agent bijna omver en gaf aanvankelijk de naam van zijn broer op. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard en de auto bleek niet verzekerd. Voor de diverse overtredingen kreeg de man processen-verbaal. Tevens bleek dat er nog veertien dagen gevangenisstraf tegen hem openstond. Hij is overgedragen aan justitie.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie