Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Rijn & Venen

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-11-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur
Automobilist onder invloed

MONTFOORT In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond kwart over één controleerden politiemensen een automobilist op de Heeswijk. De bestuurder, een 38-jarige man uit Oudewater, bleek hoogstwaarschijnlijk teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 0,7 promille (260 ug/l), terwijl 0,5 promille maximaal toegestaan is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Jongen sticht brand

WOERDEN Op dinsdag 13 november zijn twee jongens voor brandstichting aangehouden.

Rond half tien in de ochtend kreeg een medewerker van een winkel aan de Rijnstraat de melding dat in de steeg bij de winkel twee containers met papier in de brand stonden. De 38-jarige medewerker afkomstig uit Zeewolde trachtte de brand met een brandblusser te blussen, maar dat lukte niet. Met de brandslang lukte hem dat uiteindelijk wel. De muur van het winkelpand raakte zwart geblakerd en de containers liepen brandschade op.

Een omstander wist te melden dat twee jongens de brand hadden aangestoken en waar zij op school zaten. De jongens, 12 jaar oud en afkomstig uit Bodegraven en 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwerbrug, zijn in de loop van de ochtend op hun school in Woerden aangehouden. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de jongen uit Bodegraven wel bij de brandstichting aanwezig is geweest, maar dat hij geen brand heeft gesticht. Dit bleek door de 13-jarige jongen uit Nieuwerbrug te zijn gedaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn zaak is overgedragen aan Bureau Halt.

U heeft nog een vonnis openstaan

MAARSSEN In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 november is een man die nog een vonnis open had staan, aangehouden.

Rond drie uur controleerden politiemensen een automobilist op de Gageldijk. Bij het natrekken van de bestuurder, een 40-jarige man uit Maarssen, bleek dat hij nog een vonnis van f 13.000,- of een vervangende hechtenis van188 dagen had openstaan. Hij werd aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en is daar ingesloten.

Ernstige aanrijding

VINKEVEEN Op dinsdag 13 november vond een ernstige aanrijding tussen twee auto`s plaats. Eén bestuurder werd in het ziekenhuis opgenomen.

Rond half zes in de middag reed een 47-jarige automobiliste uit Haarlem over de Provincialeweg N201, komende vanaf Vinkeveen en gaande in de richting van de oprit van de A2. Zij keerde ter hoogte van de invoegstrook haar auto en liet daarbij een eveneens op de Provincialweg N201 rijdende 53-jarige automobilist uit Hilversum niet voor gaan. Een ernstige aanrijding was het gevolg. De 47-jarige automobiliste raakte bekneld in haar auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Zij is per ambulance naar het AMC in Amsterdam overgebracht en daar met gebroken ribben en een bekkenfractuur opgenomen. De andere bestuurder raakte niet gewond. Beide auto`s moesten worden weggesleept.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie