Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding recreatief groen rond Amersfoort en Utrecht

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
1005606000

Uitbreiding recreatief groen rond Amersfoort en Utrecht Provincie Utrecht wil planvorming ondersteunen

Met een financile bijdrage van 150.000 gulden ( 68.067) wil de provincie Utrecht de planvorming stimuleren met betrekking tot recreatief groen rond de steden Amersfoort en Utrecht. Het gaat hierbij om plannen die vooral gericht zijn op een spoedige aanleg van het groen. Daarnaast stellen gedeputeerde staten onder meer voor om samen met het Bestuur Regio Utrecht (BRU) een gebiedsperspectief op te stellen voor de ruim 325 hectare groen in het stadsgewest Utrecht. Uit het gebiedsperspectief zal blijken op welke locaties het groen de meeste meerwaarde heeft en ook daadwerkelijk de komende jaren gerealiseerd kan worden.

Voor het realiseren van recreatief groen bij Amersfoort denkt de provincie aan een actieprogramma, om hiermee het scala aan bestaande visies en initiatieven op elkaar af te stemmen. In dit actieprogramma kunnen dan eerder geschetste kaders samenkomen, zoals de Visie Buitengebied Eemland, Venster op de Vallei (van Het Utrechts Landschap), de Verstedelijkingsvisie gewest Eemland, projectvoorstel GIOS en de nog te verwachten plannen voor de reconstructie van Utrecht-oost/Gelderse Vallei.

De provincie Utrecht stelt verder voor om een door de provincie getrokken projectorganisatie in het leven te roepen, waarin deelnemen: het gewest Eemland, de gemeenten Amersfoort en Leusden, het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, de Reconstructiecommissie (Utrecht-oost/Gelderse Vallei), GLTO en Het Utrechts Landschap.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Adelei van der Velden, 030 - 258 3325 of per e-mail: adelei.van.der.velden@provincie-utrecht.nl .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie