Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verdeling etherfrequenties commerciële radio-omroep

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Staatssecretaris moet op korte termijn beslissen over verdeling etherfrequenties commerciële radio-omroep

Bron: Rechtbank Rotterdam

Datum actualiteit: 14-11-2001

Staatssecretaris drs. J.M. de Vries van Verkeer en Waterstaat moet nu op korte termijn een besluit nemen over de wijze waarop de voor de commerciële radio-omroep beschikbare etherfrequenties worden verdeeld. Dat is het oordeel van de fungerend president van de rechtbank Rotterdam in het kort geding dat was aangespannen door de commerciële radio-omroepen Kiss FM en Q The Beat.
De staatssecretaris moet er ook voor zorgen dat de verdelingsprocedure (veiling of vergelijkende toets) zo spoedig mogelijk zijn beslag krijgt en dat de commerciële radio-omroepen de door hen verkregen frequenties zo spoedig mogelijk daarna ook daadwerkelijk in gebruik kunnen nemen. Langer uitstel is volgens de president in strijd met de wettelijke en Europees-rechtelijke verplichting van de staatssecretaris om een doelmatig gebruik van beschikbare frequenties te verzekeren. Slaagt de staatssecretaris hierin niet, dan zal aan een nieuwe tijdelijke verdeling van beschikbare frequenties niet kunnen worden ontkomen, aldus de president. De eis van de omroepen om al op dit moment concrete frequenties aan hen toe te wijzen, is overigens afgewezen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie