Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichtingsvoorstel Koningsplein/Hortensiastraat Den Haag

Datum nieuwsfeit: 14-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

2001-11-13: Herinrichtingsvoorstel Koningsplein en Hortensiastraat vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 13 november ingestemd met het herinrichtingsvoorstel voor het Koningsplein en de aangrenzende straten in het Regentessekwartier en van de Hortensiastraat. Voor het Koningsplein omvat de herinrichting ondermeer het verplaatsen van acht volwassen bomen zodat er een licht en transparant plein ontstaat.

Kunstwerk
De sociale veiligheid neemt hierdoor toe. De wegen om het plein worden ingericht als 30-kilometer zone en er ontstaat een goede aansluiting op de onlangs heringerichte Weimarstraat. De speelruimte op het middenplein is vergroot en toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Ook worden er lage voetbaldoelen op het plein geplaatst zodat een meer technische vorm van voetballen gestimuleerd wordt. Midden op het plein is ruimte voor een kunstwerk, het staatmeubilair is met zorg gekozen.e herinrichting van het Koningsplein maakt onderdeel uit van het wijkplan Regentesse-Zuid en sluit aan bij het beleidsconcept De Kracht van Den Haag.

Parkeergelegenheid
De voorbereidingen, die voorafgaan aan het verplaatsen van de bomen, gaan nog deze maand van start. Met de nieuwe inrichting wordt de leefbaarheid en kwaliteit van het wonen in het Regentessekwartier vergroot. De geplande uitvoering start in september volgend jaar. Bij de herinrichting van de Hortensiastraat wordt aan beide zijden van de straat parkeergelegenheid aangelegd. Verder worden er negentien bomen geplant en een maximum snelheid van 30 km ingevoerd. De Commissie RoSV behandelt de plannen op 28 november.

Buurtbijeenkomsten
De gemeente heeft het plan Koningsplein in zeer nauwe samenwerking met de bewoners ontwikkeld. Vanuit de bewoners is een werkgroep ontstaan. Zij hebben samen met landschapsarchitect Urban van Aar ruim een jaar aan de ontwikkeling van het plan gewerkt. De samenhang tussen architectuur en openbare ruimte is door de herinrichting hersteld. Tijdens de werkgroepvergaderingen en buurtbijeenkomsten is het plan met de wijk besproken. Op Residentie net is een site geopend waar bewoners en belangstellenden met elkaar in discussie zijn gegaan over de voorstellen voor het parkeren, wandelen en spelen, bomen, straatmeubilair en kunst op het plein. De site werd vooral gebruikt om informatie te raadplegen. Voor de realisatie van het plan moet een gedeelte van het bestemmingsplan worden gewijzigd.

13 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie