Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Derde kwartaalresultaten Nedloyd

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Nedlloyd NV
Zoek soortgelijke berichten
Nedlloyd NV

Nettoresultaat Nedlloyd in derde kwartaal 8 mln

Hoofdpunten derde kwartaal 2001


- Nettoresultaat Nedlloyd in derde kwartaal 8 mln (derde kwartaal 2000: 28 mln)

- Bedrijfsresultaat P&O Nedlloyd: US dollar 30 mln (derde kwartaal 2000: US dollar 75 mln)

- Bedrijfsresultaat Martinair: 11 mln (derde kwartaal 2000: - 3 mln)
- Winst per aandeel 0,35 (derde kwartaal 2000: 1,97)
Joint venture P&O Nedlloyd

In het derde kwartaal behaalde P&O Nedlloyd een bedrijfsresultaat van US dollar 30 mln, hetgeen een daling betekent van US dollar 45 mln ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. De gemiddelde opbrengst per TEU nam met 8 procent af ten opzichte van het derde kwartaal van 2000. P&O Nedlloyd vervoerde in het derde kwartaal 834.200 TEU's, 6 procent meer dan in de overeenkomstige periode van 2000. Het bedrijfsresultaat over de eerste 9 maanden van 2001 bedroeg US dollar 107 mln (vergelijkbare periode 2000: US dollar 105 mln).

Het aandeel van Nedlloyd in het resultaat van P&O Nedlloyd bedraagt 5 mln (derde kwartaal 2000: 31 mln).

Voor nadere details over P&O Nedlloyd verwijzen wij naar het heden separaat, door Nedlloyd en P&O gezamenlijk uitgegeven persbericht.

MARTINAIR

Het bedrijfsresultaat van Martinair over het derde kwartaal bedraagt 11 mln. Dit is een verbetering van 14 mln ten opzichte van het derde kwartaal van 2000. Het resultaat werd positief benvloed door het "Red Alert" programma.

Het aandeel van Nedlloyd in het resultaat van Martinair verbeterde met 6 mln tot 3 mln (derde kwartaal 2000: - 3 mln).

Aandelen - Inkoopprogramma

Uit hoofde van het op 19 september jl. aangekondigde inkoopprogramma zijn inmiddels 1,64 mln aandelen ingekocht tegen een gemiddelde prijs van 13,84. Tezamen met de in het verleden ingekochte aandelen in het kader van het personeelsoptieplan, heeft Nedlloyd thans een belang van 8,7 procent verworven in haar eigen aandelenkapitaal. De resterende 300.000 aandelen zullen naar verwachting in de loop van deze maand worden ingekocht.

Vooruitzichten

In het derde kwartaal kwam een einde aan een reeks van verbeteringen in de kwartaalresultaten voor P&O Nedlloyd. Voor het vierde kwartaal 2001 moet rekening worden gehouden met een verdere teruggang, waardoor het resultaat voor Koninklijke Nedlloyd uit gewone bedrijfsuitoefening voor het gehele jaar duidelijk zal achterblijven bij dat van 2000. Deze verslechtering van de resultaten van P&O Nedlloyd is een weerspiegeling van de teruggang in de wereldeconomie. Wij zijn ervan overtuigd dat het management van P&O Nedlloyd, gesteund door een sterke strategische positie en een agressief kostenreductieprogramma, het bedrijf door de komende moeilijke periode zal leiden.

Aanvullende opmerkingen:

Nedlloyd zal haar resultaten over het boekjaar 2001 vervroegd, op 7 maart 2002 publiceren.

Vandaag heeft Nedlloyd tevens een separaat persbericht over de benoeming van de heer H.H. Meijer als bestuursvoorzitter van Koninklijke Nedlloyd gepubliceerd.

Voor nadere informatie:

Martin Hes
Koninklijke Nedlloyd
Investor Relations
tel.: +31-10-400 6911
email: (investor.relations@nedlloyd.com)

Koninklijke Nedlloyd is een internationale logistieke dienstverlener. De aandelen van Nedlloyd zijn genoteerd op de effectenbeurzen in Amsterdam en Frankfurt. Daarnaast zijn ze verhandelbaar in de VS via American Depositary Receipts.

Aanvullende informatie is ook beschikbaar op de website: www.nedlloyd.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie