Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gouda krijgt aanvullende uitkering uit gemeentefonds

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Gouda krijgt aanvullende uitkering uit gemeentefonds

Minister De Vries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en staatssecretaris Bos van Financiën hebben besloten om de gemeente Gouda een aanvullende uitkering van f 131,96 miljoen uit het gemeentefonds te verstrekken. De uitkering vindt in één keer plaats, waardoor Gouda het predikaat artikel 12 kwijtraakt.

De financiële situatie van Gouda heeft lange tijd in het teken gestaan van aanvullende steun voor de gemeente, met name in verband met hoge uitgaven als gevolg van haar bodemgesteldheid. Gouda blijkt evenwel - onder meer als gevolg van verbeteringen in de verdeling van het gemeentefonds - op termijn op eigen benen te kunnen staan. Met het toekennen van de aanvullende uitkering wordt de gemeente in staat gesteld het achterstallig onderhoud van onder meer wegen op te lossen en toe te groeien naar een structureel evenwichtige begrotingspositie vanaf 2005.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie