Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

D66 wil vrijwilligerswerk in Hilversum versterken

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: D66 Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
D66 Hilversum

ACTUEEL FRACTIE BESTUUR STANDPUNTEN SPREEKUUR AGENDA LINKS

Internationale Jaar
van de Vrijwilliger:

D66 wil vrijwilligerswerk versterken

Actueel D66 Hilversum

D66 wil vrijwilligerswerk in Hilversum versterken

De Hilversumse D66-fractie wil het vrijwilligerswerk in Hilversum versterken. In een brief aan het college van B&W pleiten de democraten dan ook voor een extra investering. Die nieuwe gelden zouden met name ten gunste moeten komen van de Vrijwilligerscentrale Hilversum. Zo kunnen nieuwe projecten worden gerealiseerd en vrijwilligerswerk beter worden gepromoot.

Volgens D66 is vrijwilligerswerk voor Hilversum van enorm belang. Veel ouderen en hulpbehoevenden worden door vrijwilligers geholpen. Veel verenigingen en clubs kunnen niet zonder het werk van de vele actieve vrijwilligers. De fractie geeft aan dat terecht vaak wordt gezegd dat vrijwilligers het cement van de lokale samenleving zijn. Vrijwilligerswerk verdient volgens D66-raadslid Erik Boog dan ook de volle aandacht van de politiek.

De partij wil het jaar 2001 -als het Jaar van de Vrijwilliger- aangrijpen om een extra impuls te geven aan het vrijwilligerswerk in Hilversum. Ook al omdat het Rijk extra gelden beschikbaar heeft gesteld voor stimulering en vernieuwing van lokaal vrijwilligerswerk. D66 pleit voor een uitbreiding van de personele capaciteit bij de Vrijwilligerscentrale Hilversum, extra projecten om nieuwe vrijwilligers te werven en verbetering van de positie van vrijwilligers.

D66-raadlid Erik Boog vindt versterking van het vrijwilligerswerk hard nodig. "Het wordt namelijk steeds moeilijker om vrijwilligers te krijgen terwijl de vraag naar vrijwilligers juist toeneemt. Daarnaast is vrijwilligerswerk voor veel Hilversummers van enorm sociaal belang. Door vrijwilligerswerk hebben veel mensen een zinvolle vrijetijdsbesteding en kunnen ze anderen helpen. Voor de persoonlijke ontplooiing van mensen is dat heel belangrijk."

D66 wil door middel van de schriftelijke vragen graag weten hoe het college van B&W staat tegenover de voorstellen van de fractie. Afhankelijk van de antwoorden van het college willen de democraten bij de komende begrotingsbehandeling de gemeenteraad vragen om steun voor de extra investering in het Hilversumse vrijwilligerswerk. 29-10-01

Terug naar actueel

ACTUEEL FRACTIE BESTUUR STANDPUNTEN SPREEKUUR AGENDA LINKS

D66 Hilversum

D66 HILVERSUM

Telefoon/fax:
035 - 6221539

Post naar:
D66-fractie
Gijsbrecht van Amstelstr. 105-B 1214 AW Hilversum

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie