Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel benoeming Becker tot lid raad van bestuur Buhrmann

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Buhrmann NV
Zoek soortgelijke berichten
VOORSTEL TOT BENOEMING RUDI DE BECKER
TOT LID RAAD VAN BESTUUR BUHRMANN NV

De Raad van Commissarissen van Buhrmann NV zal voorstellen om Rudi de Becker (55) te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van de onderneming, met ingang van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal worden gehouden op 2 mei 2002. Rudi de Becker, van Belgische nationaliteit, is momenteel directievoorzitter van Buhrmanns Office Products Europa Divisie, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam.

Vanaf Buhrmanns overname van de kantoorartikelenactiviteiten van Samas eerder dit jaar is de heer De Becker verantwoordelijk voor het dagelijkse leiding van de Office Products Europa Divisie. Voorafgaand aan deze transactie was hij vanaf 1998 lid van de Raad van Bestuur van de Samas-Groep N.V. Daarvoor heeft hij verschillende hogere managementfuncties bekleed waaronder die van directievoorzitter van Black & Decker Professional Power Tools and Security Hardware Europe en directielid op het Europese hoofdkantoor van Rank Xerox.

De heer De Becker heeft ruime internationale bestuurlijke ervaring. Hij woonde vier jaar in de Verenigde Staten toen hij Marketing Manager North America was voor de Belgische multinational Bekaert en hij was werkzaam als Management Consultant bij Booz, Allen & Hamilton (in Parijs) en McKinsey (in Brussel en Amsterdam). De heer De Becker voltooide een post-doctorale opleiding in Marketing en behaalde zijn doctoraal-diploma Economie aan de universiteit van Gent.

Buhrmanns voorzitter van de Raad van Bestuur Frans Koffrie: "Het is ons een groot genoegen Rudi de Becker te mogen verwelkomen als collega-lid van de Raad van Bestuur. Hij vervult een buitengewoon belangrijke rol bij de integratie van de verworven Samas-kantoorartikelendivisie in onze Office Products divisie in Europa. Wij zijn zeer verheugd dat hij leiding zal blijven geven aan deze activiteiten. Rudi's gedrevenheid en bestuurlijke capaciteiten hebben al in belangrijke mate bijgedragen aan de vooruitgang die onze organisatie heeft gerealiseerd. Wij zij vol vertrouwen dat hij erin zal slagen onze kantoortikelendivisie in Europa verder te versterken en zal bijdragen aan de verdere groei van de Buhrmann Groep."

Buhrmanns Raad van Bestuur telt op dit moment drie leden: de heer drs. F.H.J. Koffrie (Voorzitter), de heer G. Dean en de heer drs. F.F. Waller (CFO). Zoals eerder aangekondigd zal ook de heer M. Hoffman, President and CEO van Buhrmanns Office Products Noord-Amerika Divisie, worden voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur in de volgend jaar te houden Algemene Vergadering van Aandeelhouders.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie