Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland raakt in de ban van de Ring

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PS-GAMES

Nederland raakt in de ban van de Ring

Donderdag 15 november 2001 - 'Boek van de twintigste eeuw'; 'moeder van de fantastische literatuur'; 'meest gelezen boek aller tijden' - slechts enkele van de vele superlatieven die over de jaren heen gebruikt zijn om J.R.R. Tolkien's beroemde epos 'Lord of the Rings' (In de ban van de Ring) te beschrijven.

Na eerdere - mislukte - pogingen om dit complexe verhaal treffend te verfilmen (de eerste pogingen werden al zo'n vijfentwintig jaar geleden ondernomen) houdt de hele wereld zijn adem in in gespannen verwachting van wat al door ingewijden de 'ultieme verfilming' wordt genoemd. Op 20 december 2001 zal 'The fellowship of the Ring' in première gaan, de eerste van een filmisch drieluik dat het verhaal vertelt van hobbits, mensen, elfen en dwergen in hun poging om de Ene Ring, ultiem middel van kwaad en onderdrukking, te vernietigen.

Decipher heeft de rechten verworven voor het produceren van de kaartspel-versie van Lord of the Rings. Vanuit haar traditie heeft het bedrijf een spel geproduceerd met prachtig beeldmateriaal, waaraan alle akteurs uit 'Fellowship of the Ring' hebben meegewerkt. Ook het spelelement heeft een originele benadering: in plaats van de traditionele rol te spelen van goed of kwaad, kunnen spelers nu goed en kwaad spelen in hetzelfde spel. Enerzijds moet de speler proberen de Ene Ring te vernietigen, anderzijds moet verhinderd worden dat de tegenstander hetzelfde doel eerder weet te bereiken.

Het Amerikaanse bedrijf Decipher is al enige jaren aktief als producent van kaartspellen. Door toepassing van de modernste multimedia-technologie zijn de kaarten van Decipher wereldberoemd onder spelers vanwege de fotografische afbeeldingen, welke een getrouwe weergave vormen van de sfeer van het spel

In Nederland zal het Helmondse PS Games het spel op de markt gaan brengen. PS Games importeert al bijna tien jaar spellen en spelaccesoires voor de Nederlandse markt, waaronder beroemde titels als Magic: The Gathering, Pokémon en Dungeons and Dragons.

Medio november kan het Nederlands publiek voor het eerst kennis maken met dit nieuwe spel. De eerste serie (er zullen in totaal negen series worden uitgebracht over een periode van drie jaar, gelijklopend met het verschijnen van de drie delen van de film) bevat 363 kaarten.

Het Lord of the Rings-ruilkaartspel wordt in de spellen-industrie beschouwd als de belangrijkste uitgave van dit jaar en de absolute eindejaarshit van de branche.

---

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie