Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BEA presenteert haar cijfers voor het derde kwartaal

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

-PERSBERICHT-

BEA presenteert haar cijfers voor het derde kwartaal

Nieuwe releases van BEA Weblogic Portal en BEA Weblogic Intergration versterken BEA's positie als wereldmarktleider op het gebied van infrastructurele software

AMSTERDAM, Nederland - 15 November 2001 - BEA Systems (Nasdaq: BEAS) , één van de wereldmarktleiders op het gebied applicatie infrastructuursoftware, kondigt haar resultaten over het derde kwartaal aan. BEA heeft in het derde kwartaal, dat op 31 oktober 2001 eindigde, een totale opbrengst gehaald van $219,6 miljoen. Dit is inclusief $126,6 miljoen aan licentie-inkomsten. De kaspositie van BEA is verder versterkt waarbij de cash flow toenam tot $45,6 miljoen. BEA heeft op dit moment meer dan $ 1,1 miljard aan contanten, cash equivalents, kort lopende investeringen en restricted cash op de balans uitstaan.

BEA liet een pro forma operationeel inkomen over het derde kwartaal zien van $31,0 miljoen en pro forma een operationele marge van 14,1 procent. BEA toonde een pro forma netto inkomen van $ 24,2 miljoen wat pro forma neerkomt op een netto inkomen per aandeel van $0.06 voor het derde kwartaal. Pro forma resultaten houden geen rekening met uitgaven ten behoeve van acquisities, het werkgeversaandeel van loonbelasting op uitoefening van aandelenopties en nettowinsten of verliezen op investeringen in effecten.

"Ons resultaat in dit kwartaal is beïnvloed door een erg concurrerende omgeving. Toch zien we ons gesteund door de 2.838 deals die we hebben afgesloten in dit afgelopen kwartaal. Dit aantal komt ruwweg overeen met aantal afgesloten overeenkomsten in het tweede kwartaal. Klanten blijven in nieuwe toepassingen investeren en blijven voor ons platform kiezen. Maar het mag duidelijk zijn, in deze economische tijden zijn klanten langzamer en voorzichtiger met de investeringen die ze doen" zegt de oprichter, voorzitter en CEO van BEA, Alfred Chuang.

"Met meer dan $1 miljard aan contanten, een toenemend aantal klanten en partners, een groeiend aantal producten, voortdurende technologische ontwikkeling en een sterk direct en indirect distributiekanaal zijn we prima in staat te groeien wanneer de economie zich stabiliseert. BEA heeft de nummer één applicatie server, dit wordt bevestigd door Gartner e.a die onderzoek gedaan hebben naar marktaandelen. Wanneer we nu profiteren van dit marktleiderschap om ons platform uit te breiden door meer te bieden dan een Web applicatie server, kunnen we de nummer één application infrastucture company voor de Global 2000 worden met een toenemend concurrentievoordeel en groeiende winst," aldus Chuang.

"Onze wil om te investeren in product vernieuwingen, nieuwe technologieën en zakelijke relaties die ons platform kunnen vergroten wordt beloond". Zo kondigde Accenture gisteren bijvoorbeeld aan dat zij haar wereldwijde J2EE framework, welke is gebouwd op BEA en het resultaat is van maanden nauwe samenwerking, in gebruik heeft genomen. Onze nieuwe integratie- en portal-producten zijn erg succesvol gebleken, gesteund door onze Integration en Portal Star Solution partners".

Chuang vervolgt: "Voortbouwend op het succes van BEA Weblogic Intergration en BEA Weblogic Portal werken we nu aan de volgende generatie uitbreidingen. Deze omvatten behalve eenvoudiger Web Service development tools, multi channel support en andere belangrijke infrastructurele elementen, ook partner generated portlets en een verbeterde partner ondersteuning voor onze gestandaardiseerde benadering van integratie. De breedte van ons productenaanbod, ISV relaties en systeem geïntegreerde relaties heeft geleid tot een toegenomen vraag naar BEA oplossingen".

Zoals aangekondigd op 1 november jl. heeft BEA in het derde kwartaal een bezuinigingsronde doorgevoerd waarbij overbodige voorzieningen zijn samengevoegd en een afname van 9 tot 10% van het aantal werknemers voor het einde van het jaar staat gepland. Verder verwacht BEA de nadelige afschrijving van bepaalde immateriële gekochte bezittingen en minderheidsinvesteringen. Als resultaat van deze acties heeft BEA, gebaseerd op een Generally Accepted Accounting Principles en andere eenmalige uitgaven $110 miljoen gereserveerd in het derde kwartaal, waarvan $90 miljoen is vrijgemaakt voor afschrijvingen en non cash. BEA verwacht eveneens een voorheffing van de belasting van tussen de $15-20 miljoen in het vierde kwartaal, gecombineerd met de geplande afname van werknemers in het vierde kwartaal.

"De genomen maatregelen hebben onze kostenstructuur beter in overeenstemming gebracht met onze huidige business strategie en verwachtingen, heeft onze concurrentiepositie verbeterd en onze flexibiliteit is toegenomen om zo beter om te gaan met de huidige business cyclus" stelt Chuang.

Belangrijke klant- en partnertransacties
Belangrijke klant en partnertranacties in het derde kwartaal omvatten onder andere: BMW, China Construction Bank, Cingular Wireless, Citicorp, Corporate Express, Credit Suisse Private Banking, Edward Jones, Equilend LLC, Financial Times, GE Information Services, McKesson HBOC, Motorola, NCS Pearson, NTT Docomo, Pfizer, Rentenanstalt, Royal Bank of Scotland, SA Telkom, Skandia, Sovereign Bank, Szechuan Mobile Communications Company, Telia Mobile en UK Inland Revenue. BEA heeft in het afgelopen kwartaal meer dan 770 nieuwe klanten toegevoegd. Nieuwe of uitgebreidere relaties werden ook aangegaan met hardware-, systems integrator- , ASP-, en ISV verkopers zoals Accenture, Amdocs, AutoDesk, Cap Gemini Ernst & Young, divine, DST Innovis, E.piphany, Frontera, i2 Technologies, Informatica, KPMG, Logical, MRO Software, MSA, Real-Time Center AG, Stellent en TelesensKSCL AG.


-EINDE BERICHT-

Meer financiële cijfers en achtergrondinformatie kunt u vinden in de bijlage en op www.bea.com


-ACHTERGRONDINFORMATIE-

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS), één van de wereldmarktleiders op het gebied applicatie infrastructuursoftware heeft wereldwijd meer dan 11.800 klanten, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en haar WebLogic® product familie behoren tot de meest betrouwbare merken in e-business. Bedrijven die hun e-business gebaseerd hebben op het BEA WebLogic E-Business PlatformTM zijn betrouwbaar, in hoge mate schaalbaar en in staat nieuwe diensten snel op de markt te brengen. Het e-business platform van BEA is de de facto standaard voor meer dan 2100 system integrators, independent software vendors (ISVs) en application service providers (ASPs). Deze leveren hiermee totaaloplossingen om e-businesses toekomstbestendig te maken en stellen bedrijven hiermee in staat snelle groei en winstgevendheid te behalen. Het hoofdkantoor van BEA Systems is gevestigd in San Jose in Californië. De vestiging in Nederland bevindt zich in Amstelveen. BEA heeft in totaal 96 vestigingen in 34 landen. Op het web is BEA Systems te vinden onder www.bea.com.


-EINDE ACHTERGRONDINFORMATIE-

Overige informatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie