Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkoop eigen bedrijf hoeft geen 5 jaar te duren

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: 7x24.nl
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron
7x24.nl

Persbericht
15-11-2001

Verkoop eigen bedrijf hoeft geen 5 jaar te duren

Uit verschillende (waaronder een door ons zelf uitgevoerd) onderzoeken blijkt dat er een hausse te verwachten valt in de verkoop van ondernemingen. Het gaat hierbij voornamelijk om familiebedrijven van de generatie van na de Tweede Wereldoorlog. Deze
directeuren-grootaandeelhouders zijn aan hun pensioen toe. Naar schatting 50 tot 75 duizend bedrijven zoeken de komende 3 jaar een nieuwe eigenaar.

De ondernemers die hun bedrijf willen verkopen doen dat meestal voor de eerste en enige keer in hun leven, en hebben daarmee dus geen ervaring. Een bijzonder aantrekkelijke markt voor intermediairs en adviseurs.

Al enige tijd wordt door sommige intermediairs (waaronder recentelijk de Kamer van Koophandel) geroepen dat de voorbereiding op de verkoop een lange aanloop nodig heeft, tot wel 5 jaar. Dat lijkt wel erg lang. En komt de intermediairs niet geheel toevallig goed uit. Zij adviseren en begeleiden veelal op uurbasis, en men kan zich voorstellen waar dat in 5 jaar toe leidt.

De Bedrijvenbank bemiddelt niet tussen koper en verkoper, en is dan ook geen partij in het fusie- en overnametraject. De Bedrijvenbank houd een databank bij met kopers en verkopers van bedrijven, en informeert partijen vanuit die databank.

Van alle bij de Bedrijvenbank aangemelde bedrijven is 24,7% binnen 6 weken verkocht. Dit cijfer is stabiel over de 7 jaar waarin de Bedrijvenbank actief is. Bij die kwart verkochte bedrijven zitten kleine tot middelgrote ondernemingen.

"Ik wil nadrukkelijk een waarschuwing laten horen nu steeds meer partijen elkaar na beginnen te zeggen dat een beetje bedrijfsovername 5 jaar moet duren. Er zijn mij gevallen bekend van ondernemers die aan het eind van de rit meer geld aan hun adviseurs kwijt waren dan ze voor de verkoop van hun bedrijf ontvingen!"

Zes weken voor de verkoop van een bedrijf is snel, en zal niet in alle gevallen lukken, maar 5 jaar met de verkoop van je bedrijf bezig zijn is erg kostbaar en niet nodig.

Hans van Heertum
(directeur)


---

Noot redactie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot

Hans van Heertum
Bedrijvenbank BV
Deccaweg 38
Postbus 1 2 3 4 5
1100 AH AMsterdam
Tel 020 - 6113553
Fax 020 - 6117583
www.7x24.nl
(hans@7x24.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie