Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regio Politie Drenthe

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Van donderdagmorgen 15 november 2001
10:51 donderdag 15 november 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting vanaf maandagmorgen 08.00 uur tot donderdagmiddag 16.30 uur. Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Emmen, oplichtster aangehouden
Enkele weken geleden deed een juwelier uit Emmen aangifte van oplichting. Een pas aangenomen 40-jarige medewerkster uit Emmen nam binnen een paar weken voor ongeveer fl. 20.000,- aan sieraden weg. Bij haar aanhouding werden in haar woning nog sieraden voor een bedrag van fl. 5.000,- aangetroffen, de overige sieraden waren verdwenen. Onderzoek leverde een groot aantal andere oplichtingszaken op. Zo werd bij diverse garagebedrijven in Emmen en Assen nieuwe autos besteld om zo de beschikking over leenautos te krijgen. Ook werd een huis gekocht in Parc Sandur voor fl. 429.000,- en niet afgenomen en voor dat huis werd een keuken op maat gemaakt ter waarde van fl. 60.000,-. Ook die keuken werd niet afgenomen. Bij een woninginrichtingzaak werden gordijnen besteld, tapijten en rolgordijnen en ook deze op maat gemaakte zaken werden niet afgenomen. Voor ruim fl. 12.000,- werd een fiets en twee scooters besteld en niet afgenomen. De bankrekening van een vriend werd voor fl. 15.000,- geplunderd. Zij had de beschikking over zijn bankpas. Tenslotte werd een woning in Emmermeer gekocht en niet afgenomen. De makelaars zagen af van de boeteclausule omdat er niets te halen viel. De vrouw zit nog in voorlopige hechtenis. Nog niet bekend waar het geld en de sieraden zijn gebleven.

Hoogeveen, bromfietser onderuit
Gisteravond reed een 16-jarige bromfietser uit Hoogeveen over de Vos van Steenwijklaan. Hij negeerde een stopteken van de politie waarna de agenten achter hem aan reden. De bromfietser reed slingerend voor hen aan zodat zij hem niet konden passeren. Ter hoogte van de Terpweg ging de bromfietser vol in de remmen waarna hij werd aangetikt door de politieauto en hij kwam te vallen. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht maar kon na onderzoek naar huis. Wel werd nog een bloedproef van hem afgenomen. De bromfiets staat voor onderzoek aan het bureau. Van de bestuurder van de politieauto werd een blaasproef afgenomen maar geen alcoholgebruik geconstateerd.

Emmen, ongeval met letsel
Gistermiddag reed een 21-jarige man uit Emmen met zijn bromfiets over het fietspad van de Statenweg. In een bocht naar links ging hij binnendoor waardoor hij tegen een tegemoetkomende fietser botste. Die raakte daardoor gewond en naar het SZE overgebracht. Leeftijd, woonplaats en aard van het letsel onbekend.

Emmen, ongeval
Gistermiddag reed een 23-jarige man uit Musselkanaal in zijn auto over de N391. Hij raakte daar met de wielen in de berm, na een stuurcorrectie raakte hij in de slip, kwam opnieuw in de berm en sloeg met de auto over de kop waardoor hij uit de auto werd geslingerd. Hij werd met schaafwonden en kneuzingen overgebracht naar het SZE maar kon na onderzoek huiswaarts. De auto werd totaal vernield.

Emmen, verlichtingscontrole
Gisteravond werd een verlichtingscontrole gehouden aan de Hondsrugweg en de Brinkenweg. Vooral fietsers en bromfietsers werden gecontroleerd. 55 (brom)fietsers kregen een bekeuring omdat zij geen licht hadden. Vijf automobilisten kregen een bekeuring omdat zij ten onrechte mistlichten voerden. De komende tijd zullen meer verlichtingscontroles gehouden worden.

Beilen, ongeval
Gisteravond reed een 50-jarige man uit Hattem met zijn auto over de A 28. Ter hoogte van Beilen kwam vanaf de oprit verkeer op de weg waardoor een voor hem rijdende 51-jarige man uit Baarn met zijn auto en aanhangwagen naar de linkerrijbaan stuurde. De man uit Hattem botste achter tegen de aanhangwagen. De 44-jarige echtgenote van de bestuurder van de auto met aanhangwagen werd met rugletsel naar het ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht.

Annen, alcomobilist
Vannacht reed een 42-jarige man uit Annen met zijn auto over de Zuidlaarderweg. Controle wees een promillage uit van 0,9. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Zuidlaren, woninginbraak
Werd gistermiddag of avond ingebroken in een woning aan de Schutsweg. Via een geforceerde achterdeur kon men binnenkomen waarna sieraden en zilverwerk werd weggenomen. De 71-jarige bewoonster deed aangifte. Schadebedrag niet bekend.

Tynaarlo, weggelopen meisje
Vanaf dinsdagavond jl. wordt een dertienjarig meisje uit Tynaarlo vermist. Noemie Ganzeveld bleek verdwenen toen haar moeder s-avonds thuiskwam. Het meisje schreef een briefje aan haar moeder waarin zij meldde dat ze weg ging. Een zoektocht langs de school en vriendinnen heeft nog niets opgeleverd. Op een voicemail van een vriendin heeft ze ingesproken dat ze onderweg naar Amsterdam is. Ze heeft een bruin getint gezicht, half lang donker haar en lijkt ouder dan 13 jaar. Ze draagt een jas met gestikte vierkante blokken en een opvallende spijkerbroek met geborduurde bloemetjes. Ze is vertrokken op een zwarte opoefiets.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie