Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolite Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 15-11-2001
Persberichten Regiopolite Groningen
donderdag 15 november 2001

dagelijkse berichten

Groningen: vernieling ruit
Een 25-jarige man uit Dwingeloo werd woensdagochtend aangehouden op de Winschoterkade. De man viel wegwerkers lastig en schold ze daarbij nogal uit. Bovendien trapte de man tegen alle in de omgeving geparkeerd staande autos en vernielde een ruit van een bedrijfsgebouw. De man werd door de snel aanwezige agenten meegenomen naar het bureau en na verhoor de straat weer opgestuurd.

Groningen: controles bromfietsen en verlichting Woensdagochtend werd op de Van Iddekingeweg een bromfiets controle gehouden. Ruim veertig bromfietsen werden gecontroleerd. Van 14 voertuigen bleek dat er gebreken aan geconstateerd werd. Tien voertuigen waren opgevoerd, drie bleken geen goede remmen te bezitten en een bromfiets reed met gladde banden.

*Woensdagavond werd door de gehele stad een verlichtingscontrole gehouden in het kader van de verlichtingsactie. Op het Hereplein, de Oude Ebbingestraat, de Westersingel en de Kraneweg werden in totaal bijna driehonderd fietsers en bromfietsers bekeurd voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting. *Op de Diamantlaan werden bij een controle overtredingen van snelheid, het niet voeren van autogordels en het niet voeren van verlichting geconstateerd. Ook hier werden ruim 120 boetes uitgedeeld.

Groningen: vernieling auto
Op de Grote Markt zagen agenten dat een 45-jarige man uit Den Helder prullenbakken doorzocht en het aanwezige afval op straat gooide. Toen agenten de man verzochten de afval weer terug te doen, draaide de man zich plotseling om en trapte een aantal keren tegen een geparkeerd staande auto. Deze liep daardoor een aantal deuken in de deur op. De man reageerde zeer agressief tegen de agenten die hem vervolgens wisten aan te houden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man meldt zich voor straatroof
Een 33-jarige man uit Hoogezand meldde zich woensdagmiddag aan het bureau Rademarkt. Hij verklaarde in Den Haag een vrouw op straat te hebben beroofd van haar tas en portemonnee. Toen hij terug was in Groningen wilde hij eveneens een beroving plegen maar hij kreeg wroeging en meldde zich aan het bureau. Na overleg met de Haagse collegas werd de man ingesloten. Hij moest bovendien nog een straf van acht dagen uitzitten.

Haren: Man met letsel naar ziekenhuis
Een 73-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag op de Rijksstraatweg aangereden door een 33-jarige automobilist uit Haren. Het slachtoffer stak vlak voor een traktor de rijbaan van de Rijksstraatweg met zijn fiets over, waarbij hij door de automobilist niet werd opgemerkt. De automobilist was juist bezig de traktor in te halen en kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Haren: wegwerker aangereden
Woensdagavond werd op de A 28 tussen De Punt en de parkeerplaats Glimmermade een wegwerker uit Ten Boer aangereden door een 28-jarige automobilist uit Rotterdam. Ter plaatse wordt het verkeer in verband met werkzaamheden naar de linkerrijbaan geleid. De automobilist verklaarde van achteren te zijn aangereden waardoor hij doorschoot en de langs de rijbaan staande Ten Boerster omver reed. De automobilist die tegen de Rotterdammer reed is onbekend gebleven. De wegwerker moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: Hitler groet brengen
Een 33-jarige man uit Sappemeer werd woensdagmiddag op het Akerkhof opgepakt toen hij daar verschillende malen de Hitler groet bracht. Agenten wisten de verdachte te achterhalen. Hij verklaarde net vrij gekomen te zijn na het uitzitten van een gevangenisstraf . De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol bleek te zijn, begon vervolgens de agenten te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na enkele uren vast gezeten te hebben werd de man de straat opgestuurd met een proces verbaal. Aan het eind van de avond maakte hij echter in het slaaphuis aan de Eendrachtskade weer amok. De man werd daarop opnieuw meegenomen naar het bureau en voor de rest van de nacht ingesloten in een politiecel.

Groningen: naakte vrouw of poster
De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat in een bushalte op het Zuiderdiep ter hoogte van een feestartikelenwinkel een half naakte vrouw zou zitten. Gezien de kou gingen agenten met spoed naar het Zuiderdiep. Zij troffen de vrouw echter niet aan. Wel bleek dat in het bushokje een poster hing met daarop een half ontklede dame. De melder moet nog even naar de oogarts.

Bedum: auto tegen boom
Een 44-jarige automobilist uit Bedum is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan Ellerhuizen in zijn woonplaats. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto en botste tegen een boom. Hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de Bedumer is door de politie ingevorderd. Ook het kentekenbewijs is ingenomen in verband met de zware schade aan de auto. De wagen is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: mannen aangehouden
Vier mannen in de leeftijd 19 tot 22 jaar, uit Delfzijl en Appingedam zijn woensdagavond door de politie aangehouden aan de Achterweg in Appingedam. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. De verdachten zaten in een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Delfzijl. Die reed met hoge snelheid over de parkeerplaats van een winkelcentrum aan de Farmsumerweg in Appingedam. Na te zijn gestopt reed de man een aantal keren met hoge snelheid achteruit in de richting van een groep personeelsleden van een bouwmarkt die net de zaak hadden verlaten. Eén van de medewerkers van de bouwmarkt wilde de automobilist aanspreken op diens rijgedrag. Hij liep naar de auto toe maar de bestuurder reed weer weg en botste met één van zijn buitenspiegel tegen de bouwmarktmedewerker aan. Die kreeg daarop direct een klap van de uitgestapte automobilist. Er ontstond een handgemeen waarbij de 40-jarige bouwmarktmedewerker door een andere inzittende van de auto zodanig werd geslagen dat hij op de grond viel. De man wist terug te gaan en naar zijn zaak te lopen. De bestuurder van de auto reed vervolgens tot drie keer toe op de medewerker in maar die wist telkens op zij te springen. Hij kon de bouwmarkt binnen gaan waarna de 22-jarige bestuurder een aantal keren hard op de deur van het bedrijf sloeg en vervolgens met een mes een band van een verhuuraanhangwagen van de bouwmarkt lek stak. Daarop verdween de man met zijn passagiers in de auto. Aan de Achterweg konden ze worden aangehouden. Twee inzittenden zijn na verhoor door de politie vrijgelaten. De bestuurder en de andere 22-jarige Delfzijlster zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Onderdendam: grafschenner aangehouden
De politie heeft woensdagavond in zijn woning in Onderdendam een 56-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een tweetal graven en een zestal ruiten van een gereedschapsopslagruimte op de begraafplaats aan de Stadsweg in Onderdendam. De beheerder van de begraafplaats meldde de vernielingen woensdagmiddag bij de politie. Onderzoek wees uit dat de beschadigingen vermoedelijk dinsdagmiddag zijn aangericht. Vervolgonderzoek bracht de politie bij de verdachte die bekende te vernielingen te hebben gepleegd. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man ook verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Kapelstraat in Bedum. De politie is op zoek naar mensen die de man dinsdagmiddag tussen ongeveer 15.00 uur en 17.00 uur op de begraafplaats in Onderdendam hebben gezien en mogelijk iets kunnen zeggen over de door hem gepleegde vernielingen. De verdachte is ingesloten. In verband met zijn ernstige psychische problemen wordt hij vandaag overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond aan Het Boschplein in Winschoten een 51-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man vroeg de weg aan een voorbijganger die vervolgens constateerde dat de automobilist onder invloed verkeerde. De man waarschuwde de politie die automobilist aantrof op het Boschplein. De Hoogezandster werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.4 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Bellingwolde: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Oostersingel in Bellingwolde is woensdagmorgen een 38-jarige vrouw uit Alteveer gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto en kreeg op de kruising met Lindenlaan geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Bellingwolde. Het slachtoffer werd aangereden en botste vervolgens tegen een boom. Ze is met borst en hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ter Apel: fietsster gewond bij ongeval
Een 56-jarige vrouw uit Ter Apel is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsstraat in haar woonplaats. De vrouw reed op haar fiets en werd op de kruising met de Heemstraat en de Havenstraat aangereden door de auto bestuurd door een 55-jarige inwoonster van Ter Apel. Die werd verblind door de laagstaande zon en zag de fietsster te laat. Het slachtoffer kwam te vallen en liep letsel op aan een arm, rug en nek. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal/Muntendam: sociale fraude
Rechercheurs van het Samenwerkingverband Sociale Recherche Oost Groningen hebben de afgelopen week proces-verbaal opgemaakt tegen een echtpaar uit Musselkanaal en tegen een 25-jarige inwoner van Muntendam. Tegen het echtpaar uit Musselkanaal werd een onderzoek ingesteld nadat bleek dat zij van september 1999 tot maart 2001 een bijstandsuitkering kregen terwijl de man in diezelfde periode werkte in de bouw waarvoor hij salaris betaald kreeg. Ook kwam vast te staan dat het echtpaar bij het aanvragen van de uitkering niet de juiste gegevens aan de gemeente heeft verstrekt. Ze verzwegen het bezit van een aantal motorvoertuigen. De gemeente Stadskanaal is door het echtpaar benadeeld voor een bruto geldbedrag van ongeveer 56.000 gulden. De uitkering van het echtpaar is inmiddels stopgezet en de ten onrechte verstrekte uitkering wordt teruggevorderd. De 25-jarige inwoner van Muntendam verzweeg tegenover de gemeente Veendam bij aanvraag van een uitkering een hoeveelheid bezittingen waarvan de waarde hoger was dan van het vrij te laten vermogen dat volgens de Bijstandswet is toegestaan. Tevens kreeg de man huursubsidie en verzweeg hij dat hij inkomsten uit arbeid genoot. Door de verzwijging van inkomsten en bezittingen kreeg de man ten onrechte een uitkering en huursubsidie. Hij benadeelde daardoor de gemeente Menterwolde en het Ministerie van Volksgezondheid Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) voor ongeveer 38.000 gulden. De uitkering en de huursubsidie zijn onmiddellijk stopgezet en zowel de gemeente Menterwolde als het Ministerie vorderen de ten onrechte uitgekeerde gelden terug.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel.0900-8844 (30ct pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...