Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten Regiopolite Groningen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 15-11-2001
Persberichten Regiopolite Groningen
donderdag 15 november 2001

dagelijkse berichten

Groningen: vernieling ruit
Een 25-jarige man uit Dwingeloo werd woensdagochtend aangehouden op de Winschoterkade. De man viel wegwerkers lastig en schold ze daarbij nogal uit. Bovendien trapte de man tegen alle in de omgeving geparkeerd staande autos en vernielde een ruit van een bedrijfsgebouw. De man werd door de snel aanwezige agenten meegenomen naar het bureau en na verhoor de straat weer opgestuurd.

Groningen: controles bromfietsen en verlichting Woensdagochtend werd op de Van Iddekingeweg een bromfiets controle gehouden. Ruim veertig bromfietsen werden gecontroleerd. Van 14 voertuigen bleek dat er gebreken aan geconstateerd werd. Tien voertuigen waren opgevoerd, drie bleken geen goede remmen te bezitten en een bromfiets reed met gladde banden.

*Woensdagavond werd door de gehele stad een verlichtingscontrole gehouden in het kader van de verlichtingsactie. Op het Hereplein, de Oude Ebbingestraat, de Westersingel en de Kraneweg werden in totaal bijna driehonderd fietsers en bromfietsers bekeurd voor het niet voeren van een deugdelijke verlichting. *Op de Diamantlaan werden bij een controle overtredingen van snelheid, het niet voeren van autogordels en het niet voeren van verlichting geconstateerd. Ook hier werden ruim 120 boetes uitgedeeld.

Groningen: vernieling auto
Op de Grote Markt zagen agenten dat een 45-jarige man uit Den Helder prullenbakken doorzocht en het aanwezige afval op straat gooide. Toen agenten de man verzochten de afval weer terug te doen, draaide de man zich plotseling om en trapte een aantal keren tegen een geparkeerd staande auto. Deze liep daardoor een aantal deuken in de deur op. De man reageerde zeer agressief tegen de agenten die hem vervolgens wisten aan te houden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: man meldt zich voor straatroof
Een 33-jarige man uit Hoogezand meldde zich woensdagmiddag aan het bureau Rademarkt. Hij verklaarde in Den Haag een vrouw op straat te hebben beroofd van haar tas en portemonnee. Toen hij terug was in Groningen wilde hij eveneens een beroving plegen maar hij kreeg wroeging en meldde zich aan het bureau. Na overleg met de Haagse collegas werd de man ingesloten. Hij moest bovendien nog een straf van acht dagen uitzitten.

Haren: Man met letsel naar ziekenhuis
Een 73-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag op de Rijksstraatweg aangereden door een 33-jarige automobilist uit Haren. Het slachtoffer stak vlak voor een traktor de rijbaan van de Rijksstraatweg met zijn fiets over, waarbij hij door de automobilist niet werd opgemerkt. De automobilist was juist bezig de traktor in te halen en kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser moest met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Haren: wegwerker aangereden
Woensdagavond werd op de A 28 tussen De Punt en de parkeerplaats Glimmermade een wegwerker uit Ten Boer aangereden door een 28-jarige automobilist uit Rotterdam. Ter plaatse wordt het verkeer in verband met werkzaamheden naar de linkerrijbaan geleid. De automobilist verklaarde van achteren te zijn aangereden waardoor hij doorschoot en de langs de rijbaan staande Ten Boerster omver reed. De automobilist die tegen de Rotterdammer reed is onbekend gebleven. De wegwerker moest met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: Hitler groet brengen
Een 33-jarige man uit Sappemeer werd woensdagmiddag op het Akerkhof opgepakt toen hij daar verschillende malen de Hitler groet bracht. Agenten wisten de verdachte te achterhalen. Hij verklaarde net vrij gekomen te zijn na het uitzitten van een gevangenisstraf . De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol bleek te zijn, begon vervolgens de agenten te beledigen. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na enkele uren vast gezeten te hebben werd de man de straat opgestuurd met een proces verbaal. Aan het eind van de avond maakte hij echter in het slaaphuis aan de Eendrachtskade weer amok. De man werd daarop opnieuw meegenomen naar het bureau en voor de rest van de nacht ingesloten in een politiecel.

Groningen: naakte vrouw of poster
De politie kreeg afgelopen nacht een melding dat in een bushalte op het Zuiderdiep ter hoogte van een feestartikelenwinkel een half naakte vrouw zou zitten. Gezien de kou gingen agenten met spoed naar het Zuiderdiep. Zij troffen de vrouw echter niet aan. Wel bleek dat in het bushokje een poster hing met daarop een half ontklede dame. De melder moet nog even naar de oogarts.

Bedum: auto tegen boom
Een 44-jarige automobilist uit Bedum is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval aan Ellerhuizen in zijn woonplaats. De man verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto en botste tegen een boom. Hij raakte gewond en is naar een ziekenhuis gebracht en ter observatie opgenomen. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. In verband daarmee is hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de Bedumer is door de politie ingevorderd. Ook het kentekenbewijs is ingenomen in verband met de zware schade aan de auto. De wagen is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Appingedam: mannen aangehouden
Vier mannen in de leeftijd 19 tot 22 jaar, uit Delfzijl en Appingedam zijn woensdagavond door de politie aangehouden aan de Achterweg in Appingedam. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling. De verdachten zaten in een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Delfzijl. Die reed met hoge snelheid over de parkeerplaats van een winkelcentrum aan de Farmsumerweg in Appingedam. Na te zijn gestopt reed de man een aantal keren met hoge snelheid achteruit in de richting van een groep personeelsleden van een bouwmarkt die net de zaak hadden verlaten. Eén van de medewerkers van de bouwmarkt wilde de automobilist aanspreken op diens rijgedrag. Hij liep naar de auto toe maar de bestuurder reed weer weg en botste met één van zijn buitenspiegel tegen de bouwmarktmedewerker aan. Die kreeg daarop direct een klap van de uitgestapte automobilist. Er ontstond een handgemeen waarbij de 40-jarige bouwmarktmedewerker door een andere inzittende van de auto zodanig werd geslagen dat hij op de grond viel. De man wist terug te gaan en naar zijn zaak te lopen. De bestuurder van de auto reed vervolgens tot drie keer toe op de medewerker in maar die wist telkens op zij te springen. Hij kon de bouwmarkt binnen gaan waarna de 22-jarige bestuurder een aantal keren hard op de deur van het bedrijf sloeg en vervolgens met een mes een band van een verhuuraanhangwagen van de bouwmarkt lek stak. Daarop verdween de man met zijn passagiers in de auto. Aan de Achterweg konden ze worden aangehouden. Twee inzittenden zijn na verhoor door de politie vrijgelaten. De bestuurder en de andere 22-jarige Delfzijlster zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Onderdendam: grafschenner aangehouden
De politie heeft woensdagavond in zijn woning in Onderdendam een 56-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van vernieling van een tweetal graven en een zestal ruiten van een gereedschapsopslagruimte op de begraafplaats aan de Stadsweg in Onderdendam. De beheerder van de begraafplaats meldde de vernielingen woensdagmiddag bij de politie. Onderzoek wees uit dat de beschadigingen vermoedelijk dinsdagmiddag zijn aangericht. Vervolgonderzoek bracht de politie bij de verdachte die bekende te vernielingen te hebben gepleegd. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man ook verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Kapelstraat in Bedum. De politie is op zoek naar mensen die de man dinsdagmiddag tussen ongeveer 15.00 uur en 17.00 uur op de begraafplaats in Onderdendam hebben gezien en mogelijk iets kunnen zeggen over de door hem gepleegde vernielingen. De verdachte is ingesloten. In verband met zijn ernstige psychische problemen wordt hij vandaag overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagavond aan Het Boschplein in Winschoten een 51-jarige automobilist uit Hoogezand aangehouden. De man vroeg de weg aan een voorbijganger die vervolgens constateerde dat de automobilist onder invloed verkeerde. De man waarschuwde de politie die automobilist aantrof op het Boschplein. De Hoogezandster werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse
1.4 promille alcohol werd gemeten. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Bellingwolde: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Oostersingel in Bellingwolde is woensdagmorgen een 38-jarige vrouw uit Alteveer gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto en kreeg op de kruising met Lindenlaan geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Bellingwolde. Het slachtoffer werd aangereden en botste vervolgens tegen een boom. Ze is met borst en hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis. Beide voertuigen liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Ter Apel: fietsster gewond bij ongeval
Een 56-jarige vrouw uit Ter Apel is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stationsstraat in haar woonplaats. De vrouw reed op haar fiets en werd op de kruising met de Heemstraat en de Havenstraat aangereden door de auto bestuurd door een 55-jarige inwoonster van Ter Apel. Die werd verblind door de laagstaande zon en zag de fietsster te laat. Het slachtoffer kwam te vallen en liep letsel op aan een arm, rug en nek. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Musselkanaal/Muntendam: sociale fraude
Rechercheurs van het Samenwerkingverband Sociale Recherche Oost Groningen hebben de afgelopen week proces-verbaal opgemaakt tegen een echtpaar uit Musselkanaal en tegen een 25-jarige inwoner van Muntendam. Tegen het echtpaar uit Musselkanaal werd een onderzoek ingesteld nadat bleek dat zij van september 1999 tot maart 2001 een bijstandsuitkering kregen terwijl de man in diezelfde periode werkte in de bouw waarvoor hij salaris betaald kreeg. Ook kwam vast te staan dat het echtpaar bij het aanvragen van de uitkering niet de juiste gegevens aan de gemeente heeft verstrekt. Ze verzwegen het bezit van een aantal motorvoertuigen. De gemeente Stadskanaal is door het echtpaar benadeeld voor een bruto geldbedrag van ongeveer 56.000 gulden. De uitkering van het echtpaar is inmiddels stopgezet en de ten onrechte verstrekte uitkering wordt teruggevorderd. De 25-jarige inwoner van Muntendam verzweeg tegenover de gemeente Veendam bij aanvraag van een uitkering een hoeveelheid bezittingen waarvan de waarde hoger was dan van het vrij te laten vermogen dat volgens de Bijstandswet is toegestaan. Tevens kreeg de man huursubsidie en verzweeg hij dat hij inkomsten uit arbeid genoot. Door de verzwijging van inkomsten en bezittingen kreeg de man ten onrechte een uitkering en huursubsidie. Hij benadeelde daardoor de gemeente Menterwolde en het Ministerie van Volksgezondheid Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) voor ongeveer 38.000 gulden. De uitkering en de huursubsidie zijn onmiddellijk stopgezet en zowel de gemeente Menterwolde als het Ministerie vorderen de ten onrechte uitgekeerde gelden terug.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel.0900-8844 (30ct pm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie