Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: District Zuid

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Zuid 15-11-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Autobrand
ALMERE De brandweer heeft woensdagmiddag een autobrand moeten blussen aan de Transistorweg. De brand was snel onder controle. De politie heeft assistentie verleend. Niemand raakte gewond. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

Gordelcontrole
ALMERE De politie heeft woensdagmiddag op de Landdrostdreef een korte gordelcontrole uitgevoerd. In een tijdspanne van anderhalf uur werden 15 bekeuringen uitgeschreven.

Aanrijding bus en fietser
ALMERE Woensdagmiddag heeft zich op de Busbaan bij De Hoven een aanrijding voorgedaan tussen een fietser en een bus. De 14-jarige fietsster uit Almere heeft waarschijnlijk door de laagstaande zon het verkeerslicht bij de busbaanoversteekplaats over het hoofd gezien. De fietsster probeerde nog uit te wijken, de buschauffeur remde krachtig, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. Het meisje is met licht letsel, schaafwonden en een bult op het hoofd, per ambulance voor controle overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

Bedrijfsongeval bouwterrein
ALMERE Woensdagmiddag is op een bouwterrein aan de Flevostraat een 47-jarige man uit Haaften zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval. De man was samen met een collega op 53 meter hoogte kerstverlichting aan het ophangen. Opeens werd zijn jas gegrepen door een kabel. Hierdoor raakte hij met zijn arm en been bekneld tussen de kabel en de katrol en werd hij buiten de kraan getrokken. De brandweer heeft de man bevrijd. Ambulancepersoneel, bijgestaan door het team van de traumaheli, heeft het slachtoffer in de kraan gestabiliseerd. Vervolgens is de man met behulp van een andere kraan naar beneden gehaald. De man is onder politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Gevreesd wordt dat hij zijn been niet kan behouden. De politie heeft de Arbeidsinspectie in kennis gesteld. Omdat door de reddingsactie de kraan instabiel was geworden, heeft de politie om veiligheidsredenen de omgeving afgesloten.

Beroofd van bromfiets
ALMERE Woensdagavond is een 17-jarige jongen uit Almere op het Von Draispad beroofd van zijn bromfiets. Hij werd van zijn bromfiets getrokken waardoor hij in het gras viel. Een van de twee belagers ging er met de bromfiets vandoor, de ander gaf hem een klap in de maagstreek en rende weg richting Verzetswijk.

Supermarkt overvallen
ALMERE Woensdagavond rond 20:30 uur is een supermarkt aan het Lavendelplantsoen overvallen. Drie nog onbekende mannen, die hun gezicht bedekt hadden, kwamen de supermarkt binnen en bedreigden de kassière met twee voorwerpen die leken op vuistvuurwapens. Ze namen drie kassalades mee. De omvang van de buit is nog niet bekend. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. Getuigen van deze overval of mensen die iets gezien of gehoord hebben dat in belang kan zijn voor het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie is met name op zoek naar een vrouw met een rode jas, die zich na de overval ontfermd heeft over de kassière. Telefoon: 036 538 3803 (of: 0900-8844).

Straatroof
ALMERE Woensdagnacht is op de Parkwijklaan een 20-jarige Almeerder beroofd. Drie nog onbekende mannen spraken de man aan en vroegen hem zijn zakken te legen. Toen de Almeerder hier geen gehoor aan gaf, kreeg hij een klap op het achterhoofd. Vervolgens werd hij beroofd van zijn portemonnee en zijn mobiele telefoon. Het drietal rende weg richting de Verzetswijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie