Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Van Hoof tekent contract met ENECO-energie

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Staatssecretaris Van Hoof tekent contract met ENECO-energie

15-11-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB/106

De staatssecretaris van Defensie, de heer H.A.L. van Hoof, tekent vanmiddag (donderdag 15 november) een contract met ENECO-energie voor de levering van gas en elektriciteit voor de komende twee jaar. ENECO voorziet met ingang van 1 januari 2002 meer dan 140 defensiecomplexen van energie. Het gaat om de jaarlijkse levering van 325 GigaWatt-uur elektriciteit en 65 miljoen kubieke meter gas. Van de elektriciteit wordt 70 GigaWatt-uur opgewekt met behulp van duurzame bronnen. Daarmee is Defensie één van de grootste afnemers van groene energie in Nederland. De afname van gas en elektriciteit kost Defensie de komende twee jaren in totaal ruim 40 miljoen euro.

Het is voor het eerst dat de krijgsmacht met één leverancier afspraken maakt over de levering van energie aan een groot aantal verschillende defensiecomplexen. Aanleiding voor deze nieuwe aanpak is de liberalisering van de energiemarkt. Vanaf 1 januari 2002 zijn grootverbruikers van gas en elektriciteit vrij om hun energie op de vrije markt in te kopen. Defensie kan hierdoor nu met één contract werken. Met ingang van 2004 mogen alle energiegebruikers in Nederland hun behoefte aan gas en elektriciteit op de vrije markt inkopen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie