Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Internetsite Wereld Natuur Fonds compleet vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht Wereld Natuur Fonds
15 november 2001

Internetsite Wereld Natuur Fonds compleet vernieuwd

Vandaag is de vernieuwde site van het Wereld Natuur Fonds www.wnf.nl online geopend. De site is gerestyled en uitgebreid met nieuwe diensten. Zo kan een bezoeker vanaf vandaag met behulp van de interactieve wereldkaart zien met welke projecten het Wereld Natuur Fonds wereldwijd actief is. In de nieuwe bibliotheek is een compleet overzicht van alle publicaties van het Wereld Natuur Fonds te vinden. Nieuw op de site is ook het onderwerp zeeën en oceanen, als aanvulling op de andere werkterreinen (bossen, dieren, klimaatverandering, waterrijke gebieden en de handel in soorten) van het Wereld Natuur Fonds.

"We hebben de site nog verder toegesneden op de wensen van de gebruikers. Onderzoek speelde in de productie een grote rol. Denk aan doelgroeponderzoek en kwalitatieve interviews met bezoekers. Ook de statistieken van de 'oude' site waren richtinggevend", aldus Marlou van Campen, manager Nieuwe Media van het Wereld Natuur Fonds. "Zo hebben we bijvoorbeeld de toegankelijkheid van de site vergroot, het onderwerp dieren extra ruimte gegeven en met extra veel zorg de foto gallery, waarmee bezoekers nu al dagelijks 200 tot 300 ecards versturen, vernieuwd."

De site van het Wereld Natuur Fonds heeft als doel mensen meer bij natuur te betrekken. De bezoeker ziet op www.wnf.nl overal wat hij of zij kan doen voor de natuur. Zo geeft de site praktische informatie over groene energie en het FSC-houtkeurmerk. En kunnen sitebezoekers die ergens producten van bedreigde dier- of plantensoorten hebben zien liggen, dit via de site rechtstreeks doorgeven aan een medewerker van het Wereld Natuur Fonds.

De website van het Wereld Natuur Fonds heeft tot nu toe maandelijks ruim 100.000 usersessions met 700.000 pageviews.

Het concept voor de site is gezamenlijk ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds en internetbureau (www.thefactore.com). , gevestigd in Groningen en Amsterdam, was ook verantwoordelijk voor de productie van de site en de interactieve wereldkaart. Voor de website is gebruik gemaakt van een beheerplatform dat naast gebruiksvriendelijk onderhoud van de hele site ook toekomstige uitbreidingen eenvoudig mogelijk maakt.


---
Meer informatie:
Esther Naber, persvoorlichter
Telefoon: 030-6937832, mobiel: 06-29535947
email: (enaber@wwfnet.org)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie