Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dieren Ledeboerpark Enschede tijdelijk verhuisd

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Dieren Ledeboerpark tijdelijk verhuisd
15 november 2001
In verband met de renovatie van de dierenweides in het Abraham Ledeboerpark verhuizen de herten en geiten voor een periode van ongeveer een half jaar.
De geiten zijn over geplaatst naar een nabijgelegen weide in het park. De herten verhuizen naar een locatie buiten het park.

Planning werkzaamheden
De werkzaamheden starten eind november dit jaar. De in slechte staat verkerende hekwerken zullen verwijderd worden. Daarna worden in het voorjaar de weides omgeploegd en voorzien van een drainage. In de hertenweide zal de Roombeek weer vrij aan de oppervlakte kunnen stromen. Na het ploegen en de drainage werkzaamheden worden de weides opnieuw ingezaaid. Het gras heeft dan nog een maand of twee nodig voordat de dieren weer terug in de weides kunnen. Vanaf ongeveer juni 2002 zijn de dieren terug in de vernieuwde weides.

Ledeboerpark
Achter de adelaars op de ingangspoort aan de Hengelosestraat ligt het Abraham Ledeboerpark (16 ha.). Het park ontleent zijn naam aan de textielindustrieel die het park door P.H. Wattez in 1880 heeft laten ontwerpen en aanleggen.
De familie Ledeboer heeft in het centrale parkdeel in 1880 een villa gebouwd.
De villa is in 1956 afgebroken conform de voorwaarden bij de schenking van het park aan de gemeente Enschede.
Oorspronkelijke elementen uit 1880 zijn onder andere het Koetshuis (nu bijenstal), de Mammoetboom, Rododendrons en diverse boompartijen, de vijvers en de toegangspoort met de herkenbare adelaars en rozen. Rondom het Ledeboerpark ligt het Landgoed het Wageler. De gemeentelijke afdeling Natuureducatie beheert dit gebied en verzorgt vanuit het bezoekerscentrum Het Lammerinkswönner de natuureducatie in Enschede.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie