Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ramadan aanleiding voor oproep B en W Hilversum

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hilversum
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hilversum

Persberichten Week 46

(12 - 18 november 2001)

Open brief

Voorafgaande aan de Ramadan heeft het College van burgemeester en wethouders organisaties en instellingen van buitenlanders in Hilversum onderstaande brief doen toekomen. De brief verschijnt aanstaande donderdag in de Gooi- en Eembode op de gemeentepagina Raadhuis aan Huis.

Geachte inwoners van Hilversum,

De gebeurtenissen van 11 september jl. in de Verenigde Staten, waarbij als gevolg van aanslagen duizenden burgers het leven verloren, hebben wereldwijd diepe indruk gemaakt. Het heeft onze samenleving voorgoed veranderd. Dat geldt ook voor Hilversum. Ingrijpende gebeurtenissen als deze, zo weten velen van u uit eigen ervaring, kunnen een voedingsbodem zijn voor nieuwe spanningen en uitingen van onverdraagzaamheid. Ze kunnen echter ook aanzetten tot dialoog en verdieping.

Het gemeentebestuur van Hilversum staat voor een stad met een veelzijdig samengestelde bevolking, vol leven, stijl en kwaliteit. Beheerst, maar voortvarend, werkt ze aan een samenleving waarin alle Hilversummers - ongeacht sexe, ras of geloof - tot hun recht komen. Die zorg voor het welzijn van de Hilversumse burger uit zich in initiatieven die het onderling begrip verbeteren, maar ook in maatregelen op het gebied van veiligheid en openbare orde. Die zorg is uiteindelijk onze zorg.

Het gemeentebestuur roept u op uw bijdrage aan een evenwichtige Hilversumse samenleving juist na 11 september te blijven leveren.

Burgemeester en wethouders van Hilversum.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie