Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achtergronden bij overgang van iBazar naar eBay

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Achtergronden bij overname iBazar door eBay

Beste redactie,

Zoals reeds bekend is sinds eind oktober iBazar.nl overgegaan in eBay.nl. Hoe is deze overname tot stand gekomen, wie is eBay, wat houdt deze verandering in voor oude iBazar leden en nieuwe gebruikers? Om antwoord te geven op deze en andere vragen sturen wij u bij deze een persdocument met veel aanvullende informatie over eBay.nl

Perscontacten:

 
eBay Nederland           Text 100 Public Relations 
Sandra van Wersch          Jeroen Breuer 
Tel : 020 - 4167248         Tel: 020 5304338 
(sandra.vanwersch@ebay.com)      (jeroenb@text100.nl) 
iBazar.nl is nu eBay.nl

Op 22 februari 2001 kondigde eBay officieel de ondertekening aan van het akkoord tot overname van iBazar, de Europese pionier op het gebied van Internetveilingen. De transactie werd vervolgens succesvol afgerond op 21 mei 2001. eBay heeft 2.045.000 gewone aandelen uitgegeven en circa 2 $ miljoen in contanten overgemaakt (in totaal circa 125 $ miljoen) om de acquisitie van iBazar te bekostigen.

Sindsdien is de Nederlandse iBazar-site stap voor stap getransformeerd tot eBay.nl. iBazar-leden zijn regelmatig via nieuwsbrieven en informatie op de homepage op de hoogte gehouden van de verschillende veranderingen op iBazar.nl. Zo werd de look & feel van de site stukje bij beetje aangepast en werden er een aantal eBay-functionaliteiten toegevoegd. De looptijd van de veilingen werd bijvoorbeeld afgestemd op de eBay-looptijd. Het voorgaande heeft ervoor gezorgd dat iBazar.nl op 25 oktober jongstleden is overgegaan in eBay.nl. Deze fusie verstevigt de positie van eBay.nl als de Nederlandse marktleider op het gebied van on-line veilingen

Hoe is deze ontwikkeling tot stand gekomen?

Vanaf de lancering van de franse iBazar-site in oktober 1998 heeft de iBazar- groep altijd de volgende missie gehad: het creëren van de grootste on-line community van kopers en verkopers, door het verzekeren van een veilige site, en een simpele en efficiënte afhandeling van transacties. eBay heeft vanaf haar ontstaan in 1995 dezelfde doelstellingen nagestreefd en heeft inmiddels een on-line handelsplaats gecreëerd van wereldformaat.

Het principe van een wereldwijde community impliceert dat iedere eBay-site er hetzelfde uit ziet en dezelfde mogelijkheden heeft. Op deze manier kan iemand die bekend is met de Duitse eBay-site makkelijk zijn weg vinden op de Amerikaanse eBay-site. Vanzelfsprekend wordt de Marketing van de verschillende eBay-sites op lokaal niveau aangewend. Om de fusie technisch af te ronden, was het noodzakelijk om de platformen van iBazar en eBay samen te voegen. Dit betekent dat niet alleen de objecten die op iBazar waren aangeboden, maar ook de accounts van de leden inclusief het opgebouwde feedback profiel, zonder problemen naar de nieuwe Nederlandse eBay-site zijn overgeplaatst. Hiermee is de fusie zowel op organisatorisch als op technisch vlak afgerond en is de Nederlandse eBay site een feit.

Niettemin is de essentie van de site onveranderd gebleven: leden in staat stellen goede zaken te doen, zodat zij allerlei verschillende objecten kunnen verhandelen of zich bijvoorbeeld in een passie, zoals het verzamelen, te verdiepen. Met nieuwe functionaliteiten, in een nog beter beveiligde omgeving zullen de leden zelfs succesvoller zijn.

Deze veranderingen zijn het resultaat van de jarenlange ervaring van eBay in on-line handelen en haar ongeëvenaarde succes op dit gebied. De community van iBazar maakt vanaf nu dus deel uit van de grootste handelscommunity op het Internet ter wereld.

Een nieuwe, nóg effectievere site

Voor de beveiliging van transacties heeft eBay de noodzakelijke voorzieningen getroffen en haar diensten geoptimaliseerd. De afdeling Customer Support voor leden, is 7 dagen per week en 24 uur per dag beschikbaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden. Dit betreft specifieke vragen over de veranderingen maar ook vragen over transacties. Er is nu tevens een afdeling Regels en Veiligheid die klachten over leden die zich niet aan de gebruikersovereenkomst houden (en daarmee mogelijk andere leden benadelen) adequaat onderzoekt en afhandelt.

Net als op iBazar zijn er bij eBay drie betalingsmethoden mogelijk: per creditcard, machtiging of overschrijving. Het betalingssysteem van eBay heeft echter meer mogelijkheden dan het systeem van iBazar en is daardoor gebruiksvriendelijker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk alleen rekeninginformatie over een gewenste periode op te vragen en krijgen leden via de e-mail een factuur toegezonden. De kostenstructuur is op eBay anders geregeld dan op iBazar. Voorheen werd er bij de succesvolle verkoop van een object met een eindprijs van NLG 35 of hoger, een percentage van 3,5% gevraagd met een maximum van NLG 120. Op eBay is de berekening van de verkoopcommissie gebaseerd op een gestaffeld tarief. Er geldt geen maximum maar een aantal schijven die gekoppeld zijn aan de verkoopprijs van het object:
* NLG 0,01 tot NLG 60,00: 5%

* NLG 60,01 tot en met NLG 2500,00: 3.5%

* Vanaf NLG 2500,01: 1,5% Voor de rubrieken auto's, motoren, brommers en scooters geldt een vaste verkoopcommissie. Voor de rubriek onroerend goed hoeft echter geen verkoopcommissie betaald te worden.
Op dit moment vraagt eBay géén aanbiedingskosten, behalve voor de rubriek onroerend goed. Leden dienen wel voor de zogenaamde speciale aanbiedingsopties te betalen. Speciale aanbiedingsopties worden gebruikt als leden hun aanbieding extra willen laten opvallen, zoals bijvoorbeeld vette letters in de aanbieding of de fotogalerij. In de loop van 2002 zullen er wel aanbiedingskosten berekend gaan worden. Hoewel de aanbiedingskosten vrij laag zullen zijn, komen deze de kwaliteit van de community ten goede omdat er uitsluitend objecten worden aangeboden waar mensen daadwerkelijk naar op zoek zijn. Als kopers het gevoel hebben dat de site kwaliteit biedt, zullen verkopers meer transacties van een betere kwaliteit kunnen afsluiten.

Een groot voordeel is dat leden dankzij de wereldwijde community van eBay, die vandaag de dag ruim 37,6 miljoen leden telt, nu de mogelijkheid hebben, om ook internationaal te kunnen verkopen of kopen. Dit geeft verkopers de kans in contact te komen met een groot aantal potentiële kopers, en andersom voor kopers om te kunnen kiezen uit een ongeëvenaarde hoeveelheid producten wereldwijd.

Wie is eBay?

eBay werd in september 1995 in de V.S. opgericht door Pierre Omidyar, een Amerikaan van Franse afkomst. Bestaande uit een gepassioneerde Community van particuliere gebruikers en kleine bedrijven is eBay vandaag de dag de toonaangevende handelsplaats op het Internet voor verkoop en aankoop van goederen en diensten. Een vriendendienst was het begin van eBay's ontstaan. Pierre Omidyar wilde zijn vriendin helpen haar verzameling van zogenaamde Pez-dispensers uit te breiden. Hierdoor kreeg Omidyar het idee een transparante markt te creëren, die voor iedereen en overal in de wereld bereikbaar zou zijn, en waarin de mogelijkheid werd geboden om op een veilige manier elk willekeurig product te kunnen kopen of verkopen.

De missie van eBay is om praktisch iedereen, praktisch overal, te helpen handelen in praktisch alles. eBay is niet alleen een plaats voor verzamelobjecten, petjes en Pez-dispensers. Op elke willekeurige dag worden er miljoenen objecten aangeboden op eBay, verspreid over duizenden rubrieken. Mensen komen naar eBay om alles te kopen en te verkopen, uiteenlopend van praktische zaken tot uitzonderlijke en interessante aankopen - waaronder auto's, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en videotoestellen, computers, meubelen en sportartikelen.

In het jaar 2000 werd door de eBay-community wereldwijd voor meer dan 5 miljard dollar objecten gekocht en verkocht. eBay is een van de weinige e-commerce bedrijven dat winstgevend is. De onderneming staat bekend om haar gezonde businessmodel waarbij leden onder andere een bijdrage betalen als een transactie geslaagd is. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam en telt momenteel 17 medewerkers. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

Sanjay Korteweg
Account Manager
Text 100 Public Relations
Global High Technology Public Relations
Van Diemenstraat 164-166, 1013 CN Amsterdam
Tel: +31 20 530 4339 (direct)
Fax: +31 20 530 4331
Email: (sanjayk@text100.nl)
URL: www.text100.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...