Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakbeurs Intertraffic Latin America 2001

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam RAI

Intertraffic Latin America 2001
15 nov 2001

VAKBEURS INTERTRAFFIC LATIN AMERICA 2001 KENNISCENTRUM OP BREDE GEBIED VAN VERKEERSINFRASTRUCTUUR. Derde editie vakbeurs voor Zuid-Amerikaanse continent succesvol afgesloten.

Enige tijd geleden was in het Expo Center Norte van São Paulo (Brazilië) de beurs Intertraffic Latin America 2001. Deze beurs op het vlak van verkeers-, infrastructurele en transportoplossingen werd georganiseerd door de RAI Group (Nederland) en het Braziliaanse IPC/BR en werd gehouden in het verlengde van s werelds grootste vakbeurs op dit gebied, de beurs Intertraffic Amsterdam. Deze 3de Latijns-Amerikaanse editie was succesvol, gezien ook de reacties van zowel bezoekers als exposanten.

Het concept van de beurs in Brazilië betrof belangrijke issues zoals verkeershandhaving, verkeerslichten, wegsignalering en bebording. Andere interessante zaken voor deze regio betroffen
verkeersinformatiesystemen, verkeersplanning en de stedelijke ontwikkeling. Zon 60 nationale en internationale exposanten, die 120 bedrijven vertegenwoordigden, toonden in de hallen van het Expo Center Norte-complex de laatste stand van de ontwikkelingen aan ruim 3000 geïnteresseerde bezoekers. De afgelopen drie jaar was een periode van groei voor de merknaam Intertraffic in de Latijns Amerikaanse landen, aldus Product Manager Sebas van den Ende. Ons imago stáát nu in Brazilië en de omringende landen. De volgende editie is hier nu gepland voor september 2003, waarbij we tevens kijken naar de mogelijkheid voor een beurs in 2002 in bijvoorbeeld Chili en ook in 2003 in Mexico.

Erkenning uit de markt
Het basisprofiel van de bezoekers kon grofweg in twee categorieën verdeeld worden: werkzaam bij een particuliere onderneming of werkzaam bij één van de overheidsinstanties, waarbij met name de gemeentelijke overheid met 31% het sterkst vertegenwoordigd was. Eveneens éénderde van de bezoekers had een leidinggevende functie, van algemeen directeur tot afdelingshoofd en bijna éénderde bleek een technische achtergrond te hebben. De helft van de bezoekers werkte bij bedrijven met honderd of meer werknemers. Hoewel er op de beurs veel onderwerpen werden aangeboden, ging naar drie deelgebieden relatief meer aandacht uit: verkeerscontrole en signalering, wegmarkering en verkeersplanning plus stedelijke ontwikkeling. Voor bijna 70% van de bezoekers voldeed de beurs aan de verwachtingen of was beter dan verwacht. Toch dachten vele aanwezigen nog meer exposanten en nieuwe producten aan te treffen. Heel positief was de constatering dat 85% van de bezoekers zegt ook de volgende editie te zullen bezoeken. Men ervoer bovendien Intertraffic Latin America als duidelijke, sterke afgeleide van de moederbeurs Intertraffic Amsterdam met veel toegevoegde waarde voor de Zuid-Amerikaanse regio en een sterke bijdrage aan de merknaam Intertraffic in het algemeen.

Hoog niveau
De exposanten waren verhoudingsgewijs nauwelijks minder enthousiast. Daarbij koos 52% van de bedrijven voor deelname aan deze beurs vooral vanuit relatieoogpunt, het merendeel van hen wilde nieuwe contacten leggen. Nagenoeg alle aanwezige bedrijven oordeelden heel positief over het niveau van de bezoeker. Afgaande op de reacties in de enquetes beoordeelden de exposanten organisatie en beurs met een mooie 7 als rapportcijfer. Ook bleek dat het grootste gedeelte van de bezoekers vooral door de uitnodigingskaart verstuurd door organisatie of deelnemers op de beurs was geattendeerd.

Amsterdam, 8 november 2001
Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie