Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Culturele avond IVN Valkenburg aan de Geul

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Persbericht IVN Valkenburg aan de Geul
Postbus 7, 6300 AZ, Valkenburg aan de Geul
tel. 043-4591561

Culturele avond met andere verenigingen

Het IVN Valkenburg aan de Geul organiseert samen met Veldeke Krink Vallekeberg en Historische Kring Land van Valkenburg en Heuvelland op donderdag 15 november de jaarlijkse gezamenlijke culturele avond. De activiteit begint om 20.15 uur in de zaal van cultureel Centrum Op Sint Pièter aan de Steenstraat te Valkenburg.
Namens het IVN houdt Servé Roebroek een dialezing over een ontdekkingstocht door het Geuldal. De rijkelijk geïllustreerde tocht start bij het hoogstgelegen kerkje van Nederland in Vijlen en eindigt bij de kluizenaarswoning op de Schaelsberg bij Schin op Geul. Jan Diederen vertelt over de geschiedenis van de Graaf de Ferrariskaart. Graaf Jozef de Ferraris (1726-1814) was artillerie-generaal en cartograaf in dienst van Oostenrijk. Van 1771 tot 1778 leidde hij de opname en uitvoering van de kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, waartoe ook delen van het huidige Nederlands-Limburg behoorden. Henk Thewissen en Els Lahey-Diederen laten Valkenburgse spreekwoorden en gezegden de revue passeren.
De avond is ook toegankelijk voor niet-leden van de organiserende verenigingen. Een vrijwillige gift is welkom.

8-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie