Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start grondwerkzaamheden Diftar in Driemanspolder Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Start grondwerkzaamheden Diftar in Driemanspolder.

Op donderdag 15 november aanstaande zullen de wethouders Heidema en Scheffer de starthandeling verrichten voor de grondwerkzaamheden ten behoeve van de plaatsing van de ondergrondse inzamelcontainers in Driemanspolder.

Diftar
Diftar is een nieuw systeem voor het inzamelen én verrekenen van huishoudelijk afval in Zoetermeer vanaf 1 januari 2003. Nadat de gemeenteraad in oktober 2000 het besluit heeft genomen om het huisvuil op basis van volume/frequentiesysteem, dat wil zeggen betalen op basis van het aantal keren dat men afval aanbiedt, te gaan inzamelen zijn de voorbereidende werkzaamheden ter hand genomen.
Ondergrondse containers
Eén van deze onderdelen betreft de aanleg van circa 350 ondergrondse aanbiedlocaties voor bewoners van de gestapelde- en hoogbouw. Omdat elk huishouden moet gaan betalen naar het aantal keren dat men afval aanbiedt is het noodzakelijk dat dit individueel wordt geregistreerd. Bij de ondergrondse containers komt dus ook een registratie zuiltje. Sinds september worden in de diverse wijken een inspraakprocedure en inloopbijeenkomsten georganiseerd rond de locatiesuggesties voor deze ondergrondse containers. De inspraak voor de wijken Driemanspolder en Meerzicht is inmiddels afgerond.
De inspraakreacties zijn verwerkt en vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders. Enkele locaties in de wijk zijn naar aanleiding van de ontvangen reacties aangepast. Het merendeel van de voorgestelde locaties riep géén reacties op.

Start werkzaamheden
Vanaf 15 november aanstaande wordt begonnen met de eerste grondwerkzaamheden voor de aanleg van de ondergrondse Diftarcontainers in Driemanspolder. Na Driemanspolder komen in 2002 de volgende wijken aan de beurt.

---

Gemeente Zoetermeer © November 2001

Last update: 12 november 2001 (10.55)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie