Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste sprinklers van Nederland in woningen gemeente Goes

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Goes
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

Eerste sprinklers in woningen in Nederland

De woningen van het project De Stadspoort in Goes worden als eerste woningen in Nederland voorzien van een sprinklerinstallatie. Donderdag 15 november om 13.30 uur geeft projectontwikkelaar De Delta Eilanden B.V. speciaal voor genodigden een unieke demonstratie van de werking van de sprinklers.
Om de werking van de installatie te demonstreren wordt op deze dag een woning in brand gestoken. De burgemeester van de gemeente Goes, drs. D.J. van der Zaag, luidt de demonstratie op een passende wijze in. Voorafgaand aan de brandproef geven vertegenwoordigers van het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIBRA), TNO en sprinklerproducent Tyco Grinnell presentaties in wijkgebouw 'De Spinne', De Spinne 14-01 te Goes.
De sprinklers worden aangebracht in 64 luxe koopappartementen die op dit moment in de binnenstad van Goes gebouwd worden. De blusinstallaties doen automatisch hun werk als er brand is. Het aantal slachtoffers bij een brand blijft hierdoor beperkt en de eigendommen worden door het snelle optreden gespaard. Er is voor gekozen om sproeiers in de woningen aan te brengen, omdat in de Verenigde Staten hiermee goede resultaten zijn behaald. In de Verenigde Staten zijn huissprinklers al lange tijd een bekend verschijnsel. Pas sinds kort worden ze ook in Engeland toegepast en nu komt het Europese vasteland aan de beurt.
Op initiatief van het NIBRA wordt in Nederland onderzoek gedaan naar de toepassing van sprinklers in woningen. Naast grote projecten als de uitbreiding van Almere en de IJburg bij Amsterdam kwam het project De Stadspoort in Goes in beeld. Omdat de bouwwerkzaamheden reeds zijn begonnen, wordt het meteen een landelijk proefproject voor huissprinklers.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie