Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heuvelrug

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-11-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 10.45 uur
Man op scooter aangereden

VEENENDAAL Een scooterrijder is woensdagmiddag aangereden toen hij vanuit een uitrit de Wageningselaan op reed.

De man, een 57-jarige inwoner van Doorwerth, kwam vanuit de richting van de Groeneveldselaan en reed op het fietspad. Via een uitrit reed hij vanaf het fietspad de Wageningselaan op. Hierbij liet hij een 75-jarige automobilist uit Wageningen niet voorgaan. Bij de aanrijding is de scooterrijder gevallen. De ambulance heeft de man vervoerd naar Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede. Het letsel van de man is niet bekend.

Man bedreigt hangjeugd met bijl

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 39-jarige man uit Wijk bij Duurstede heeft woensdagavond de rondhangende jeugd aan de Dijkstraat bedreigd met een bijl.

De man had woensdagavond last van de voor zijn woning rondhangende jeugd. Even na zevenen belde hij de politie en gaf hierbij aan dat hij de jeugd zelf zou verwijderen met behulp van een bijl als de politie niet binnen een kwartier zou komen. De agenten waren iets later ter plaatse en constateerden dat de jeugd al was bedreigd met de bijl en inmiddels bij het politiebureau stond.

De 39-jarige man is aangehouden en op het bureau gehoord. Eén van de jongeren heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt de zaak.

Man rijdt onder invloed auto tegen boom

RENSWOUDE Woensdagavond reed een 21-jarige man uit Scherpenzeel met zijn auto tegen een boom op de Utrechtseweg in Renswoude.

De politie kreeg om half twaalf de melding dat er een personenauto tegen een boom zou zijn gereden. Ter plaatse troffen de agenten de auto en de inzittenden aan. De bestuurder had alcohol gedronken. Ademanalyse wees uit dat hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam had. In de auto hadden volgens een getuige drie passagiers gezeten. Een 19-jarige man uit Scherpenzeel en een andere man uit Overberg (leeftijd onbekend). De derde passagier was niet meer op de locatie aanwezig.

Eén van de passagiers had last van zijn schouder en de 19-jarige man had een verwonding in zijn gezicht. De bestuurder bleef ongedeerd. Ambulancepersoneel heeft de heren ter plaatse onderzocht. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis te worden overgebracht. De auto is door de politie weggesleept. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie