Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verkiezingen nieuwe gemeenteraad Uithoorn

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Uithoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Uithoorn

VERKIEZINGEN
Woensdag 6 maart 2002: verkiezingen nieuwe gemeenteraad

Registratie
Een politieke groepering kan een aanduiding laten registreren, waarmee ze voor de komende gemeenteraadsverkiezing op de kandidatenlijst wil worden vermeld.
Een groepering die bij de vorige gemeenteraadsverkiezing een geldige kandidatenlijst heeft ingeleverd hoeft zich voor de komende verkiezing niet te laten registreren.
Politieke groeperingen, die al landelijk of provinciaal staan geregistreerd, hoeven zich ook niet te laten registreren.

Registratieverzoeken kunnen uiterlijk op 10 december 2001 bij het centraal stembureau in Uithoorn (gemeentehuis) worden ingediend.

Kandidaatstelling
Van 2 januari 2002 t/m 22 januari 2002 zijn de formulieren voor de kandidaatstelling verkrijgbaar bij de afdeling burgerzaken in het gemeentehuis.

De kandidatenlijsten (met bijlagen) moeten op dinsdag 22 januari 2002 tussen
09.00 en 15.00 uur in het gemeentehuis worden ingeleverd.

Lijstencombinatie
Op dinsdag 22 januari 2002 tussen 09.00 en 17.00 uur kunnen de kandidatenlijsten van verschillende politieke groeperingen tot een lijstencombinatie worden verbonden door inlevering van een gemeenschappelijke verklaring van de op de lijsten vermelde gemachtigden.

Nummering
Op donderdag 24 januari 2002 bepaalt het centraal stembureau de nummering van de kandidatenlijsten tijdens een openbare zitting. De toewijzing van de lijstnummers gebeurt op basis van het aantal uitgebrachte stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezing van 1998. Voor nieuwe groeperingen worden daaropvolgend de lijstnummers door het lot bepaald.

Stemming en uitslag
Op woensdag 6 maart 2002 kunt u gaan stemmen. De stembureaus zijn dan open tussen 08.00 en 21.00 uur. Diezelfde avond wordt de uitslag bekend gemaakt.

15 MEI 2002: VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER

Nederlanders die in het buitenland wonen kunnen onder bepaalde voorwaarden per brief stemmen en zo deelnemen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Daarvoor moeten zij uiterlijk op 2 april 2002 een verzoek indienen bij

de gemeente 's-Gravenhage.
De hiervoor benodigde formulieren kunnen vanaf dit moment bij ieder gemeentehuis in Nederland opgehaald worden maar ook bij de consulaten in het buitenland.

Nederlanders die op 15 mei 2002 tijdelijk voor hun beroep of werk in het buitenland zijn maar wel in Nederland wonen en kiesgerechtigd zijn, kunnen ook verzoeken om per brief te mogen stemmen bij deze verkiezingen.
Zij moeten uiterlijk 17 april 2002 een verzoek indienen bij de burgemeester van hun eigen gemeente. Het formulier hiervoor is verkrijgbaar in het gemeentehuis.

Meer informatie kunt u krijgen bij de Gemeentewinkel (0297) 513 111.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie