Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijks onderzoek naar elektronisch zakendoen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

ECP.NL in jaarlijks onderzoek naar elektronisch zakendoen: 'Nog veel mogelijk en noodzakelijk, ondanks forse klimaatverandering'

Geachte redactie,

Succesvol zijn met e-commerce; kan dat? De vele faillisementen in de 'dotcomwereld' wekken de indruk van niet. Maar is die indruk wel terecht? Het Electronic Commerce Platform Nederland rekent het tot haar taak om hier duidelijkheid in te verschaffen. Vorig jaar onderzochten wij voor het eerst business-modellen voor elektronisch zakendoen. De resultaten van ons onderzoek verschenen toen in het rapport 'Back to the Bottom Line' en kregen veel aandacht in de media (o.a. de AutomatiseringGids, Radio 1, Het Financieele Dagblad en Business Nieuws Radio).

Dit jaar heeft ECP.NL opnieuw onderzoek laten verrichten. Ondanks het huidige, fors veranderde klimaat, blijkt dat er de komende jaren nog veel mogelijk is. En dat is nog zwak uitgedrukt. Wie stil zit, loopt het risico om de boot te missen. Partijen moeten zich wel beter voorbereiden en juiste keuzes maken, zo blijkt uit het onderzoeksrapport

'Return to the Bottom Line'.
ECP.NL zal dit rapport presenteren, ook aan de pers, op de 2e dag van het 4e Nationaal Electronic Commerce Congres, woensdag 21 november, 14.00 uur, in het Nederlands Congres Centrum, Den Haag.

Direct na de korte presentatie discussiëren deskundigen over de inhoud van het rapport, onder leiding van Kees Mijnten. U kunt daaraan meedoen. Bovendien zijn de auteurs van het rapport en de discussianten na de discussie beschikbaar voor de pers.

Aan de discussie doen mee:
prof. René Wagenaar, Technologie, Bestuur & Management TU Delft Christiaan Holland, een der auteurs, onderzoeker bij Dialogic Wim Andréa, managing director marketingadviesbureau PPGH/JWT Colors Harry Hoving, directeur Plato On Line BV
Frits Veltink, European chairman ASP Consortium

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor deze presentatie met discussie. Uiteraard ontvangt u bij die gelegenheid een exemplaar van het rapport. Overigens bent u ook dit jaar welkom tijdens het gehele Nationaal Electronic Commerce Congres. Het volledige congresprogramma is te vinden op www.ecp.nl/congres2001. Veelal is een apart interview met een of meer sprekers te organiseren. Gelieve dergelijke wensen vooraf aan ons kenbaar te maken!

oDit congres onderscheidt zich van andere.

- Meer aandacht voor beleid, strategie en wetenschap.
- Diverse koepels werken mee: DMSA (marketing), GigaPort (haven), IPZorg, NVB (banken), NEVI (inkoop), VLM (logistiek).
- Meer ruimte voor de publieke sector, voor (internationale) wet- en regelgeving, onder andere door deelname van ministeries en de Union of Industrial Employers Confederations of Europe (UNICE). Honderden bezoekers hebben zich alweer aangemeld. Tientallen exposanten tonen de nieuwste mogelijkheden op de aanpalende Expo.

o Stichting Electronic Commerce Platform Nederland (ECP.NL) is het kennis- en coördinatiecentrum voor elektronisch zakendoen, opgericht door o.a. het ministerie van Economische Zaken en VNO/NCW. De deelnemers van deze onafhankelijke stichting zijn bedrijven, overheid(sachtigen), koepelorganisaties en onderwijsinstellingen. Het aantal deelnemers groeit en bedraagt nu zo'n 200. Enkele andere platforms op dit gebied hebben zich inmiddels aangesloten bij ECP.NL, of zijn er zelfs geheel in opgegaan. Een belangrijk gezamenlijk doel is gecoördineerde invoering van elektronisch zakendoen in Nederland. ECP.NL wisselt al jaren kennis uit met organisaties als de Verenigde Naties, de OESO en de Europese Commissie. Mr. Arie van Bellen voert de directie. Meer informatie is te vinden op www.ecp.nl

Graag tot ziens op 20 & 21 november (9 - 18 uur) in het Nederlands Congres Centrum, Den Haag.

Met vriendelijke groet,
Joyce Roel, hoofd public relations ECPoNL, tel. (070) 419 03 09, (joyce.roel@ecp.nl) Jurjen de Jong, persvoorlichter ECPoNL, tel. (020) 641 39 37, (jjj@knoware.nl)

Antwoordformulier
Nationaal Electronic Commerce Congres & Expo

O Ik kom naar het congres in Nederlands Congres Centrum, Den Haag op O 20 (en/of) O 21 november.
O Graag zou ik een interview afnemen aan:

O Ik kom niet, maar wil wel op de hoogte blijven van uw activiteiten. O Stuurt u mij het gedrukte programma per post toe (nb: www.ecp.nl/congres2001 is actueler)

Mijn naam:
Naam redactie
E-mail

Joyce Roel
tel: +31 70 4190309


---
Heeft u zich al ingeschreven voor het 4e Nationaal Electronic Commerce Congres & Expo 2001 op 20 en 21 november aanstaande? U vindt het programma en inschrijvingsformulier op www.ecp.nl/congres2001/index.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie