Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oefening brandweer, politie en ambulance in Haarlem

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Haarlem
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000


Burgerzaken Belastingen Werk & inkomen Bouwen & wonen Gezondheid & Zorg Onderwijs Vrije tijd Verkeer en Vervoer Veiligheid Beheer van de stad Grote Bouwprojecten Werk aan de weg Haarlem in Uitvoering

Grote, gezamenlijke oefening van brandweer, politie en ambulance

De parate diensten (brandweer, ambulance en politie) houden gezamenlijk zaterdag 17 november een grote oefening. Vanaf ongeveer 9.00 uur tot begin van de middag wordt op de Zuidtangent-route, bij het Ringvaartaquaduct, een oefening gehouden waarbij brandweerauto's, ambulance en politiewagens af en aan zullen rijden. Er zijn andere geneeskundige diensten zoals het Rode Kruis aanwezig die bijvoorbeeld de opvang van slachtoffers verzorgt. Dit is noodzakelijk om de samenwerking tussen al deze diensten op peil te houden.

De samenwerking bij dit grootschalige optreden wordt nog extra benadrukt omdat de oefening interregionaal wordt uitgevoerd. Dat betekent dat er twee regio's betrokken zijn bij de oefening. De regie van de oefening is in handen van de afdeling Opleiding & Oefening van de Hulpverleningsdienst Kennemerland. Hierbij wordt samengewerkt met de regio Amsterdam en omstreken. Deze regio levert als de nood aan de man is extra inzet van brandweer en geneeskundige diensten, waaronder ambulances. De deelnemers zijn niet op de hoogte van de inhoud van de oefening. Dat is om de situatie zo waarheidsgetrouw mogelijk na te bootsen. De deelnemers worden op de ochtend zelf geïnformeerd over wat hen te wachten staat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie