Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SMS als extra communicatiekanaal bij werving en selectie

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
e-people en Emexus introduceren SMS als extra communicatiekanaal bij werving en selectie
Relevante vacatures ontvangen en sollicitatiegesprekken plannen via de mobiele telefoon

Amsterdam/Almere, 15 november 2001 - e-people, het eerste Nederlandse werving- en selectiebureau dat zich specifiek richt op bedrijven en professionals in de e-business, zet de SMS-portal van Emexus in om kandidaten en bedrijven nog sneller te koppelen. SMS maakt het mogelijk om kandidaten en bedrijven snel, discreet en op elk moment van de dag te bereiken. Niet eerder werd deze toepassing gebruikt als communicatiekanaal bij werving en selectie.

e-people gaat SMS voor uiteenlopende acties binnen haar relatiebeheerprogramma gebruiken. Zo worden kandidaten direct geïnformeerd zodra er een nieuwe relevante vacature voor hen is. In lopende procedures wordt de dienst bijvoorbeeld ingezet voor het maken van een afspraak. Betrokkenen ontvangen tijd en datum in een SMS-bericht en hoeven alleen met 'ja' of 'nee' te antwoorden. Verder zal e-people kandidaten en bedrijven via de SMS-dienst aansporen om bijvoorbeeld ontbrekende informatie aan te vullen op hun persoonlijke pagina op www.gotoepeople.com, om zo de kans op een geslaagde match te vergroten. Overigens kunnen bedrijven en kandidaten natuurlijk ook altijd via andere communicatiekanalen, zoals e-mail en telefoon, reageren.

"Met de SMS-applicatie van Emexus kunnen wij maximaal communiceren met onze relaties", zegt Bas Westland, oprichter en directeur van e-people. "Doordat onze data-infrastructuur volledig gekoppeld is aan de portal, kunnen we een groot aantal mensen in ons bestand snel, discreet en op elk moment van de dag bereiken met gepersonaliseerde informatie. Dat vergroot onze slagkracht. Uiteraard blijft persoonlijke communicatie onze kracht en van doorslaggevende betekenis bij het matchen van bedrijven en kandidaten."

"SMS heeft als communicatiekanaal een enorm bereik en een ongekende attentiewaarde van vrijwel honderd procent", zegt Louis Kinsbergen, directeur van Emexus. "Dat komt doordat de mobiele telefoon zich heeft ontwikkeld tot een persoonlijk instrument dat vrijwel 24 uur per dag aan staat. Elk bericht wordt daardoor als persoonlijk ervaren en gelezen."

Emexus benadert mobiele technologie, waarvan de SMS-service deel uitmaakt, vanuit het bedrijfsproces van de klant. Bij e-people is de toegevoegde waarde dat de service ingezet wordt om sneller en effectiever te communiceren met de doelgroepen. Emexus ontwierp voor e-people een aantal oplossingen op maat, waaronder een adressenboek en een berichtenplanner, die gelijktijdig hetzelfde bericht naar verschillende nummers zendt. Daarnaast werd een gebruikersvriendelijke browserinterface naar de onderliggende database ontworpen. Met deze SMS-portal, die volledig geïntegreerd is in het intranet van e-people, is interactief SMS-verkeer mogelijk. De terugontvangen SMS-berichten verschijnen automatisch als e-mailbericht.

Emexus heeft de SMS-portal bij e-people binnen een week geïmplementeerd. Die snelheid van handelen was mogelijk doordat gebruik werd gemaakt van beproefde componenten. Emexus heeft inmiddels bij ruim 30 bedrijven haar technologie geïmplementeerd. De SMS-technologie van Emexus is operatoronafhankelijk en bevat de nieuwste mobiele technieken en diensten.

Over e-people
e-people is het eerste Nederlandse on line werving- en selectiebureau dat zich specifiek richt op de e-business. Via het carrièreportal www.gotoepeople.com koppelt e-people professionals met minimaal twee jaar relevante werkervaring aan
e-companies en e-business-afdelingen en competence centers van bedrijven. e-people reduceert werving- en selectieprocedures van enkele maanden tot enkele weken. e-people, sinds oktober 2000 operationeel, is onderdeel van het netwerk van venture capitalist Net Ventures. Het bedrijf heeft een vergunning voor arbeidsbemiddeling van het CBA en is kandidaat-lid van de OAWS, de brancheorganisatie van werving- & selectiebureaus. Voor meer informatie: www.gotoepeople.com

Over Emexus
Emexus bedenkt, bouwt en beheert Mobile Business Solutions die bedrijven in staat stellen hun bedrijfs- en communicatieprocessen te verbeteren. Emexus is een snelgroeiende speler in de mobiele wereld en ontwikkelt gebruikersvriendelijke applicaties waarmee organisaties snel gepersonaliseerde en tijdkritische berichtgeving kunnen verzorgen met de nieuwste mobiele mogelijkheden. Dit maakt veel praktische toepassingen mogelijk voor het verstevigen van de relatie met de klant, waarbij Emexus in staat is diverse businessmodellen te implementeren. Emexus levert applicaties in een ASP-formule. Het Emexus Platform biedt alle interfaces met telecomleveranciers, databases en andere systemen. Emexus werkt samen met de leidende partijen in de mobiele industrie. Meer informatie is te vinden op www.emexus.com

Voor meer informatie:
e-people
Bas Westland
Telefoon: 020 712 39 40
Fax: 020 712 39 49
E-mail: (bas.westland@gotoepeople.com)
www.gotoepeople.com

Lammers van Toorenburg PR
Richard Verbeek
Telefoon: 030 656 50 70
Fax: 030 656 54 73
E-mail: (richard@lvtpr.nl)

Emexus
Frans van Hulle
Telefoon: 036 548 39 20
Fax: 036 548 39 21
E-mail: (f.vanhulle@emexus.com)
www.emexus.com

Whizpr
Martinique Walraven
Telefoon: 0317 41 04 83
E-mail: (emexus@whizpr.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie