Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVD-wethouders Tilburg nemen zelf ontslag

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

15-11-2001
VVD-wethouders nemen zelf ontslag

De wethouders Van Diessen en Puls hebben hun ontslagaanvraag ingediend bij de voorzitter van de Tilburgse gemeenteraad. Deze ontslagaanvraag is een uitvloeisel van de motie van wantrouwen tegen de VVD-fractie die op 29 oktober jl. in de raadsvergadering werd aangenomen.

De motie werd aangenomen door de coalitiepartijen CDA, PvdA en GroenLinks alsmede de overige raadsfracties, de VVD en TOP uitgezonderd. Beide wethouders blijven in de gemeenteraad als raadslid.

M.F.A. van Diessen (René, 49 jaar) werd in 1995 wethouder van Onderwijs, Sport, en Gezondheidszorg. In 1997 werd hij wethouder Grondbedrijf, Economie, Sport en Bedrijven. Na de verkiezingen in 1999 werd hij wethouder Economie, Financiën, Grondzaken en Binnenstad.

F. Puls (Frans, 62 jaar) heeft sinds 1997 zitting in de Tilburgse gemeenteraad en is sinds 1999 wethouder Sport, Evenementen en Openluchtrecreatie, Toerisme en VVV, Personeel en Organisatie en ICT. Vóór 1997 was de heer Puls raadslid en wethouder in de toenmalige gemeente Berkel-Enschot.

Tijdens de raadsvergadering van 19 november wordt naar verwachting een initiatiefvoorstel in stemming gebracht met een nieuwe portefeuilleverdeling door de overgebleven coalitiepartijen. Als het voorstel wordt aangenomen wordt op dat moment het ontslag feitelijk bekrachtigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie