Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Apple komt met tweede generatie draadloze netwerkvoorziening

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor de wereldwijde markt

Apple kondigt tweede generatie draadloze AirPort-netwerkvoorziening aan

De nieuwe AirPort voorziet in extra beveiliging en ingebouwde firewall

Bunnik, 14 november 2001 - Apple kondigt vandaag de tweede generatie van AirPort aan, de bekroonde draadloze netwerkvoorziening van Apple voor gebruik thuis, in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Het AirPort-pakket is gebaseerd op de 802.11b-norm en bevat onder andere een nieuw AirPort-basisstation, dat als eerste AOL (America Online) (uitsluitend van toepassing voor gebruikers van AOL 5.0 in de Verenigde Staten) ondersteunt, 128-bits-codering biedt voor extra beveiliging van het draadloze netwerk en door vijftig gebruikers tegelijk kan worden gebruikt.

"Apple was altijd al toonaangevend op het vlak van draadloze 802.11-netwerktechnologie", aldus Philip Schiller, vice president Worldwide Product Marketing van Apple. "En ook nu neemt Apple het voortouw door als eerste ondersteuning voor American Online te bieden en met uitstekende nieuwe beveiligingsfuncties te komen, zoals een ingebouwde firewall en 128-bits-codering."

Het AirPort-pakket, dat is gebaseerd op de industrienorm IEEE 802.11b, bestaat uit een AirPort-basisstation, een AirPort-kaart en AirPort-programmatuur. Van versie 2.0 van de AirPort-programmatuur kan zowel een Mac OS 9-versie als een Mac OS X-versie worden gedownload van de site van Apple (www.apple.com). Via de nieuwe programmatuur kunnen ook bestaande AirPort-basisstations geschikt worden gemaakt voor AOL-ondersteuning en is het mogelijk om bestaande AirPort-kaarten bij te werken met de 128-bits-codering.

AirPort biedt de volgende nieuwe verbindings- en beveiligingsfuncties:
* twee Ethernet-poorten: een 10BASE-T-poort voor verbinding via een ADSL- of kabelmodem en een nieuwe 10/100BASE-T-poort voor aansluiting op een lokaal netwerk;

* beveiliging via een firewall, zodat het netwerk beter beveiligd is tegen onbevoegde toegang via het Internet;

* ondersteuning voor maximaal 128-bits-codering van wachtwoorden en gegevens;

* RADIUS-ondersteuning, waardoor scholen en bedrijven de gebruikerstoegang centraal kunnen regelen;

* een AirPort-kaart die compatibel is met het
LEAP-beveiligingsprotocol van Cisco, dat veel wordt gebruikt door instellingen voor het hoger onderwijs.

AirPort ondersteunt een gegevenssnelheid tot 11 megabits per seconde. Via één basisstation, dat een bereik heeft van 45 meter, kunnen nu tot vijftig gebruikers tegelijk gebruikmaken van een gemeenschappelijke Internet-verbinding. Alle nieuwe notebookcomputers en desktopcomputers van Apple zijn voorbereid voor AirPort dankzij de geïntegreerde antennes en de kaartsleuf. Sommige computers worden bovendien standaard geleverd met een reeds geïnstalleerde AirPort-kaart.

Prijs en verkrijgbaarheid
De draadloze AirPort-netwerkvoorziening van Apple is vanaf januari 2002 verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij erkende Apple resellers. Voor de nieuwe AirPort-kaart geldt een adviesprijs van 119 Euro (excl. BTW). Het AirPort-basisstation heeft een adviesprijs van 349 Euro (excl. BTW). Versie 2.0 van de AirPort-programmatuur kan gratis worden gedownload van www.apple.com. AirPort 2.0 is alleen in de Verenigde Staten compatibel met AOL 5.0.

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Macintosh, AirPort, Mac OS en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.

# # #

Apple
Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: www.apple.com
Voor informatie over Apple Benelux: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Eveline Riedijk
Marketing Communications & Public Relations Manager Nederland Apple Nederland
Kosterijland 42, 3981 AJ Bunnik
Tel.:+31 (0)30 - 659 39 00
E-mail: (riedijk.e@euro.apple.com) of (claudia.metz@prcompany.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie