Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Heerlen

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-11-2001 Politieberichten district Heerlen (HP 14.35 uur) Donderdag 15 november 2001

Heerlen, rijden onder invloed:
Donderdagmorgen 15 november 2001 heeft de politie tegen een 47 jarige inwoner van Bocholtz proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden in een personenauto onder invloed van alcohol.
De politie controleerde de automobilist omstreeks 02.50 uur op de Hoppenhof te Heerlen. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze behoorlijk naar alcoholhoudende drank te ruiken, hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan van 1.3 promille. Tegen de inwoner van Bocholtz is proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon de inwoner van Bocholtz huiswaarts.

Brunssum, hennepkwekerij ontmanteld:
Woensdagmiddag 14 november 2001 heeft de politie bij een onderzoek in een woning aan de Maastrichterstraat te Brunssum een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd na overleg met de officier van Justitie geheel ontmanteld.
De politie stelde het onderzoek in de betreffende woning in naar aanleiding van het vermoeden over de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Met toestemming van de bewoner werd het onderzoek ingesteld waarbij in de kelder van een stal een complete hennepkwekerij werd aangetroffen bestaande uit 400 planten. Gelet op een onveilige situatie in verband met de elektrische aansluitingen werden eerst de medewerkers van Essent ontboden. Deze stelden vast dat de elektriciteit op een illegale wijze werd betrokken. De stroom werd daarop geheel afgesloten. Nadat eerst een aanbetaling werd gedaan van fl. 1000,- werd door medewerkers van Essent de stroomvoorziening weer hersteld en veilig aangesloten. De politie ontmantelde de gehele kwekerij. Aangetroffen werden 400 hennepplanten, 19 assimilatielampen, een afzuiginstallatie, twee koolstoffilters, 19 transformatoren, temperatuurregelaars en schakelkasten. Na een monsterneming van de hennepplanten en na overleg met de Officier van Justitie werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. De hennepplanten zijn inmiddels vernietigd. Buiten de reeds betaalde fl. 1000,- legden medewerkers van Essent nog een navordering op van fl. 1500,-. De officier van justitie bepaalde de boete in het kader van snelrecht aan de bewoner op fl. 5750,-.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie