Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Charles Z. veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Rechtbank AmsterdamCharles Z. veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf
Bron: Rechtbank Amsterdam

Datum actualiteit: 15-11-2001

De rechtbank Amsterdam heeft vandaag verdachte Charles Z. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar. De rechtbank acht bewezen dat Z. in de periode van 1998 tot 2000 leiding heeft gegeven aan criminele organisaties die zich op grote schaal bezig hielden met de in- en uitvoer van grote partijen hasj. Het gaat om hasjtransporten die vanuit Marokko via Spanje naar Nederland werden vervoerd. Ook werden grote hoeveelheden hasj geëxporteerd naar Engeland. De rechtbank deed eveneens uitspraak in de zaken van 6 medeverdachten die bij één of meerdere organisaties van Z. betrokken waren. Vijf van hen werden veroordeeld tot straffen variërend van 6 maanden gevangenisstraf voorwaardelijk en 240 uur werkstraf tot 30 maanden gevangenisstraf.

De rechtbank heeft bij het bepalen van de hoogte van de straf zwaar laten meewegen dat Z. eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten tot langdurige gevangenisstraffen. Daarnaas heeft Z. op de koop toegenomen dat sommige chauffeurs in zijn organisaties in het buitenland tot zware gevangenis-straffen zijn veroordeeld. Tenslotte heeft de rechtbank mee laten wegen dat Z. bij zijn aanhouding een schietklaar vuurwapen bij zich had, dat hij daadwerkelijk heeft getrokken.

De rechtbank heeft het bewijs mede gebaseerd op de verklaringen van een kroongetuige. Daartoe is het beroep op niet ontvankelijkheid van het openbaar ministerie verworpen.

inlichtingen: afdeling voorlichting van de rechtbank (Philine de Roos) 020-5413605.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad5767
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie