Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wereldomroep roept op voor Ilse Wessel Prijs 2002

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Radio Nederland Wereldomroep

Wereldomroep roept op voor Ilse Wessel Prijs 2002

De tweejaarlijkse 'Ilse Wessel Prijs' is het initiatief van de Wereldomroep en is door de omroep in het leven geroepen om jonge talentvolle radiopresentatoren in de schijnwerpers te plaatsen. De Ilse Wessel Prijs 2002 wordt uitgereikt op dinsdag 12 maart 2002.

Op dit moment roept de Wereldomroep haar collega's en luisteraars op voor inzendingen van nominaties van de Ilse Wessel Prijs 2002. De te nomineren radiopresentatoren zijn niet ouder dan 30 jaar en presenteren live in de categorie nieuws, actualiteiten en achtergronden.

Middels het instellen van de prijs wil de Wereldomroep het vak van presenteren meer aandacht geven. De Wereldomroep is als geen andere omroep aangewezen op goede radiopresentatoren. Omdat de Wereldomroep vaak grote afstanden moet overbruggen, maakt het voornamelijk gebruik van kortegolf. Een heldere, goed verstaanbare en boeiend gebrachte presentatie is daarbij onontbeerlijk.

Omroepen, van nationaal tot lokaal, kunnen radiopresentatoren nomineren. Maar ook luisteraars worden uitgenodigd de Wereldomroep tips te geven wat betreft jong talent. In aanmerking komen radiopresentatoren (niet ouder dan 30) van live nieuws, actualiteiten en/of achtergrondprogramma's. Zij dienen zich te onderscheiden van anderen doordat zij een brugfunctie vormen tussen uitzending, onderwerp en luisteraar. Bovendien onderscheiden zij zich door hun interactie met gasten, hun taalvaardigheid en voorbereiding alsmede hun inlevingsvermogen. Inzendingen dienen voor 7 januari 2002 schriftelijk verstuurd te worden aan de Wereldomroep, ter attentie van Marjolein Hulst. Meer informatie over de wijze van inzending en de overige reglementen van de prijs zijn bijgevoegd.

In de jury van de Ilse Wessel Prijs 2002 hebben vertegenwoordigers zitting van de landelijke, regionale en lokale omroep. De jury staat onder leiding van mw. Lem van Eupen, manager van het Trainingcentre van de Wereldomroep in Hilversum.

Ilse Wessel
Twee jaar geleden nam Ilse Wessel afscheid als presentatrice bij de Wereldomroep. Ilse Wessel, een erkende vakvrouw van de bovenste plank, begon haar carrière als omroepster in 1953. Voor de Wereldomroep heeft ze een kleine 20 jaar uitzendingen gepresenteerd. Naast nieuwsuitzendingen verzorgde zij onder meer speciale contactprogramma's voor Nederlandse militairen op vredesmissies in Cambodja en Bosnië. Haar vakmanschap is voor de Wereldomroep een reden geweest een naar haar genoemde prijs voor jonge radiopresentatoren in te stellen.
---

Voor nadere informatie over de Ilse Wessel Prijs en/of voor uw aanvraag van fotomateriaal van Ilse Wessel kunt u contact opnemen met: Nina Nomden, Persvoorlichting Radio Nederland Wereldomroep T +31 35 672 42 18, M 06- 53 65 4580 E (nina.nomden@rnw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie