Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wensen van bewoners Zwolle staan centraal

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwolle
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwolle

Start tweede helft van Stadshagen Datum uitgave: 15-11-2001

Onderwerp :Ontwikkeling

Wensen van bewoners staan centraal

Wethouder Willemien Penterman, Ontwikkelings Groep Stadshagen en SWZ Woningstichting ondertekenen donderdag 15 november aanstaande projectovereenkomsten, die de start betekenen van de bouw van de tweede helft van Stadshagen. In de nieuwste buurt van Stadshagen, de Rietkraag, krijgen de uitgangspunten van de evaluatie Stadshagen Halverwege inhoud. Voorbeelden daarvan zijn meer aandacht voor energiezuinig bouwen, duurzaamheid en flexibiliteit in de woning. Ook met de wensen van bewoners wordt meer rekening gehouden bij de bouw van deze nieuwe buurt.

In de Rietkraag bouwen OGS en SWZ samen zon 560 woningen. In de Ontwikkelings Groep Stadshagen werken samen Bouwfonds Wonen, Amstelland Ontwikkeling Wonen, Moes Bouwbedrijf, Thomasson Dura en Van Zwol Projectontwikkeling. OGS neemt 451 woningen voor zijn rekening, bestaande uit ongeveer 94 goedkoop, zowel huur als koop, ongeveer 178 middenduur, zowel meer- als eengezins en 170 in het duurdere segment, ook zowel meer- als eengezins. SWZ gaat in totaal 109 woningen bouwen, bestaande uit 40 goedkope huurwoningen, 41 goedkope koopwoningen, 21 in het middendure segment en 7 in het duurdere segment. Daarvan ontwikkelt SWZ 25 woningen in het kader van particulier opdrachtgeverschap. Voor ongeveer 125 goedkope woningen verleent de gemeente subsidie voor het aanbrengen van een zonneboiler. Voor alle woningen tot f 450.000,- ( 204.201,-) geldt het gemeentelijke antispeculatiebeding. Goedkope woningen worden overigens alleen verkocht aan de doelgroep met een lager inkomen.

Behalve dat er meer aandacht komt voor de wensen van de nieuwe huurders en kopers, richt de tweede helft van Stadshagen zich op een ruimer gebruik van de openbare ruimte. Dat betekent meer groen in de buurten en een verhoging van de parkeernorm van 1,3 naar 1,5 parkeerplaats per woning. Daarnaast streeft de gemeente naar meer vierkante meters vloeroppervlak in de woningen en worden er eengezinswoningen voor senioren gebouwd met een volledig woonprogramma op de begane grond.

De Rietkraag
De nieuwe buurt de Rietkraag grenst direct aan het Rietpark, een landschappelijk park rond de Oude Wetering dat deze zomer is aangelegd. De Rietkraag wordt zodanig opgezet dat de bewoners vanuit de meeste straten uitzicht op het park hebben. Centraal in de buurt wordt een singel aangelegd, de Rietparksingel, die een verbinding vormt tussen het Rietpark en de aangrenzende buurt De Hoven. Deze verbinding is alleen bestemd voor langzaam verkeer. Waar de singel uitkomt op het Rietpark, is gelegenheid om te wandelen of te vissen. Elke straat heeft een eigen plantsoen. Langs de straten komen eengezinswoningen te staan met verschillende breedtematen. De hoofdfietsroute van Stadshagen ligt op de grens van de Rietkraag en het Rietpark. Deze route maakt onderdeel uit van de zichtlijn van het Centrum van Stadshagen naar de Peperbus in de binnenstad.

Bron: Afdeling Communicatie Datum van 15-11-2001 tot 22-11-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie