Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kandidaten gevraagd voor onderscheiding 'Oog van Rotterdam'

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Oproep om kandidaten te melden voor nieuwe onderscheiding 'Het Oog van Rotterdam'

Op 8 januari 2002 zal burgemeester mr. Ivo Opstelten aan zes Rotterdammers de eerste exemplaren uitreiken van de nieuwe onderscheiding 'Het Oog van Rotterdam'. Deze onderscheiding - in de vorm van een trofee - zal voortaan tweemaal per jaar worden uitgereikt aan burgers die zich door hun optreden hebben ingezet voor een veiliger Rotterdam. Het gaat hier om een vervolg op het initiatief van oud-raadslid Joke Ellenkamp, die het College van B. en W. bij motie van 11 februari 1999 vroeg om mensen die zich op geweldloze wijze inzetten tegen normoverschrijding, te belonen met een attentie. De aandacht moet ook andere Rotterdammers wijzen op hun mogelijkheden om bij te dragen aan de veiligheid in de stad.

Tijdens de Landelijke Dag tegen Geweld in september j.l. is bekend gemaakt dat de eerste uitreiking van de onderscheiding op 8 januari zal plaatsvinden. Nu zullen in de week van 19 november in winkelcentra en op Rotterdamse markten folders worden uitgereikt die het winkelend publiek wijzen op de mogelijkheid kandidaten voor te dragen die naar hun mening in aanmerking komen voor 'Het Oog van Rotterdam'.

De folders zijn voorzien van een aanmeldingsformulier dat uiterlijk 3 december binnen moet zijn bij de Commissie van Aanbeveling die de aanmeldingen beoordeelt en een voordracht doet aan het College van B. en W. In de commissie hebben vertegenwoordigers zitting van Slachtofferhulp, politie, Vrouwenopvang Rijnmond, de Projectgroep Veilig van de gemeente en de Stichting Meld Geweld. De folders worden uitgereikt door in blauwe sweatshirts gestoken jongeren, op 24 november aanstaande bij de volgende winkelcentra: Beurstraverse (V&D), Lijnbaanplein, Oude Binnenweg (Eendrachtsplein), Kruiskade, Zwart Janstraat, Oosterhof (Alexandrium), Kop van Zuid (Konmar), Zuidplein, Boulevard Zuid (Beijerlandselaan) en op de markten Centrum (Binnenrotte) en Afrikaanderplein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie