Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Amsterdam-Amstelland

Datum nieuwsfeit: 15-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten
Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijding op de Berlagebrug
15-11-2001. Vanmorgen vroeg is een 29-jarige Amsterdammer tegen een slagboom van de Berlagebrug aangereden. Volgens de bestuurder had hij de slagboom niet gezien. De man bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en had een alchoholpromillage van 1.75. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zowel de slagboom en de auto hadden lichte schade.


---

Arbeidsongevallen
15-11-2001. Gisterochtend is een 40-jarige man gewond geraakt op de Wisselwerking in Diemen. De werknemer was beton aan het storten. Hierbij werd een half geopend rolluik geraakt. Dit rolluik kwam naar beneden en het slachtoffer raakte gewond aan zijn voet en onderbeen. Ambulance- en traumahelipersoneel hebben de eerste hulp verleend. De man is naar een ziekenhuis overgebracht.

Amstelveen
Gistermiddag is een 48-jarige man gewond geraakt op Langs de Werf in Amstelveen. De man stond werkzaamheden te verrichten op een ladder. De ladder gleed vermoedelijk onderuit door een te gladde ondergrond. Het slachtoffer kwam van ruim vijf meter hoogte met zijn hoofd op de betonnen vloer terecht. Hij was aanspreekbaar en is naar een ziekenhuis overgebracht. Ook bij dit ongeval werd de traumaheli ingezet. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Amsterdam
Gisteravond is een 24-jarige man op de Jan van Galenstraat van een ladder gevallen. Het slachtoffer viel voorover toen de ladder weggleed. Hij kwam op zijn borst en gezicht terecht en werd met een hersenschudding overgebracht naar een ziekenhuis. De rubbers van de ladder die het wegglijden moesten voorkomen waren enigszins versleten.


---

Vrouw ligt vijf dagen in huis
15-11-2001. Gistermiddag rond één uur is een 81-jarige vrouw in haar woning aangetroffen die daar al vijf dagen lag. De vrouw was gevallen en kon niemand waarschuwen vanuit haar positie. Zij kon niets eten of drinken. De vrouw is met uitdrogingsverschijnselen opgenomen in een ziekenhuis.


---

Aanhouding na carjacking
15-11-2001. Gisteravond is een 19-jarige jongen aangehouden in verband met carjacking. De auto waar de verdachte in reed was gistermiddag rond drie uur gestolen. De eigenaar van de auto moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn auto afgeven aan twee jongens op een scooter. Toen de politie s avonds de auto zag rondrijden konden ze hem klemrijden. De verdachte is ingesloten.


---

Vingers afgerukt
15-11-2001. Gisterochtend is een 45-jarige man bij een bedrijfsongeval vier vingers kwijtgeraakt. Het slachtoffer kwam met zijn linkerhand tussen een wals terecht. Hij kon nog wel de noodstop activeren. Het slachtoffer en zijn vier afgerukte vingers is overgebracht naar een ziekenhuis. Het is niet bekend of de operatie is gelukt. De arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.


---

Doorrijder aangehouden
15-11-2001. Gistermiddag is een bestuurder van een personenauto aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een tram. De aanrijding vond plaats op de hoek Jan Evertsenstraat en de Admiralengracht. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs en bleek alcohol te hebben genuttigd. Hij had een promillage van 1.55. De verdachte werd ingesloten en mocht met een rijverbod en een dagvaarding naar huis. Een bestuurder van een personenauto kwam op bovengenoemde kruising in aanrijding met tramlijn 3. Hij reed vervolgens door zonder zijn identiteit bekend te maken. Politiemensen die op de hoek Witte de Withstraat en de Jan Evertsenstraat stonden zagen de auto langsrijden. De uitlaat van de auto sleepte over het wegdek. Per portofoon werd de rijrichting doorgegeven en daardoor kon de verdachte worden getraceerd.


---

Werken bij de politie
Er zijn verschillende mogelijkheden om bij de politie Amsterdam-Amstelland aan de slag te gaan. Over betaald werk bij ons korps leest u in onze special Een baan bij de politie. Maar er zijn ook mogelijkheden om onbetaald werk te verrichten in de regio Amsterdam-Amstelland. Elders op deze site kunt u lezen over dit werk als volontair.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie