Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commando-overdracht Nationaal Commando in Gouda

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Commando-overdracht Nationaal Commando op de markt van Gouda

12-11-2001

Generaal-majoor E.M.L.H. Termont draagt vrijdag (16 november) het commando van het Nationaal Commando (NATCO) over aan generaal-majoor M.P. Celie. De commando-overdracht vindt plaats op de markt van Gouda en is toegankelijk voor publiek. Twaalf eenheden van het Nationaal Commando nemen deel aan de ceremonie met in totaal ongeveer driehonderd militairen en burgers. Voorafgaand en tijdens de commando-overdracht treedt het Trompetterkorps Bereden Wapens op.

Omdat de leiding van het Nationaal Commando sinds lange tijd gevestigd is in Gouda wil de Koninklijke Landmacht de Goudse bevolking in de gelegenheid stellen deze ceremonie, die begint om 10.45 uur, bij te wonen. Het trompetterkorps loopt voor die tijd al musicerend vanaf de Stadsschouwburg via de Singel en de Kleiweg naar de Markt.

Voor en na de commando-overdracht presenteert het Nationaal Commando zich met behulp van informatiestands. Van 10.00 tot 12.30 uur kunnen de inwoners van Gouda zien wat het Nationaal Commando doet. Belangstellenden worden verwelkomd met koffie en krijgen erwtensoep aangeboden.

Het Nationaal Commando is de facilitaire dienstverlener van de Koninklijke Landmacht. Het zorgt voor voeding en kleding voor de andere onderdelen van de Landmacht, voor mogelijkheden om te wonen en te werken en is verantwoordelijk voor onderhoud en beheer van materieel, bevoorrading, post, bewaking en beveiliging. Naast deze facilitaire taken coördineert het Nationaal Commando de militaire bijstand bij rampen en crisissituaties in Nederland (wateroverlast/mond- en klauwzeer). Ook het Explosieven Opruimings Commando valt onder het Nationaal Commando. Bij het Nationaal Commando werken ongeveer 6000 mensen, een groot deel daarvan is burger.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie