Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Defensie sluit overeenkomst met Verbond van Verzekeraars

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Defensie sluit overeenkomst met Verbond van Verzekeraars

16-11-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB/107

Defensie heeft vanmiddag (16 november) een aanvullende overeenkomst met het Verbond van Verzekeraars afgesloten over de dekking van levensverzekeringen (gekoppeld aan een hypotheek) van militair personeel. Besloten is dat bij het verbond aangesloten verzekeraars geen uitsluitingsclausule toepassen voor verzekerde militairen, die eventueel in het kader van de operatie rond Afghanistan worden ingezet.

Bij levensverzekeringen kan een molest-clausule van kracht zijn, op grond waarvan verzekeraars niet uitbetalen wanneer militairen als gevolg van oorlogshandelingen om het leven komen. Al sinds enkele jaren bestaat echter een overeenkomst met het Verbond van Verzekeraars over het niet toepassen van deze uitsluitingsclausule wanneer militairen met een levensverzekering (gekoppeld aan een hypotheek) deelnemen aan vredesoperaties, zoals bijvoorbeeld in Bosnië of Eritrea. Deze regeling geldt nu ook voor militairen die eventueel worden ingezet bij activiteiten in het kader van de ontwikkelingen in en rondom Afghanistan, op basis van het besluit van de Nederlandse regering van vorige week.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie