Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Islamitische Ramadan maand begint vandaag

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Turks Forum Nederland

Ramadan: maand van bezinning in rumoerige tijden

16 november 2001 is het begin van de Islamitische Ramadan. Deze wetenschappelijk vastgelegde datum vormt voor een groot gedeelte van de wereldbevolking het begin van de heilige vastenmaand.

De vastenmaand is bedoeld als de maand van inkeer. Moslims onthouden zich van zonsopgang tot zonsondergang van eten, drinken en intiem lijfelijk contact. Het vasten is het middel om zowel het lichaam als de geest te reinigen. Het lichaam krijgt de tijd om zich gedurende deze tijd als het ware te reviseren en de geest krijgt tijd om zowel het concentratievermogen als het contact met de spirituele ik te herstellen. Deze tijd is sinds het ontstaan van de Islam een tijd van bezinning. Gelovigen die zich door al het wereldlijke laten verleiden en vergeten dat zij zich dienen te houden aan de richtlijnen van de Islam krijgen met het vasten weer de kans om zichzelf te herstellen van hun dwaling.

De richtlijnen van de Islam zijn er op gericht om in harmonie te leven met de wereld en de natuur om de mensen heen. In harmonie betekent dus dat conflicten en ruzies bijgelegd dienen te worden en dat de mensen deze kans aan dienen te grijpen om hun haatdragendheid te beëindigen. Moslims mogen niet ongebreideld genieten terwijl medemensen honger lijden en slachtoffer zijn van geweld. Woorden die door de heilige profeet Mohammed (vrede zij met hem) zijn uitgesproken en die de aard van de Islam kenmerken zijn als volgt; een moslim wiens buur honger lijdt mag niet met een volle maag naar bed en de moslim wiens buur hem vreest is geen echte moslim.

De door de Islam voorgeschreven aalmoezen en andersoortig hulp aan behoeftigen wordt door de mensen die het hongergevoel aan den lijve ondervinden met meer dan benodigd gegeven en getoond. Gedurende de heilige vastenmaand zullen de moslims elkaar uitnodigen om de saamhorigheid te versterken en zullen zij ook alle mensen om hen heen tonen dat de Islam de godsdienst is van de harmonie en de vredelievendheid. De vastenmaand eindigt op 16 december 2001 met het Ramadan-feest. Het Turks Forum Nederland wenst een ieder die zich aangesproken voelt een gezegende ramadan toe.

Turks Forum Nederland
G. Genc

Turks Forum Nederland

Postbus 11098
2301 EB
Leiden
Tel. 087-190 1192

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie