Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitale kadastrale kaart met nieuwe postcodevlakken

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Het Kadaster

Nieuws

Nieuwe postcodevlakken

Het Kadaster beschikt over een postcodevlakkenkaart op basis van Thiessen-vlakken. Dit bestand is opgebouwd uit berekende vlakken met als basis de postcodepunten. Het bestand heeft niet veel overeenstemming met de terreinsituatie. Het voldoet echter zolang de gebruiker één kaartlaag gebruikt.

Huidige situatie
Op dit moment hebben professionele GIS-gebruikers (geografische informatiesystemen) meerdere kaartlagen ter beschikking (kadastrale kaart, grootschalige basiskaart, topografische kaarten). Deze gebruikers verwachten een bepaalde afstemming aan te treffen tussen deze kaartlagen en de postcodevlakken. Deze afstemming is met de berekende vlakken echter niet te realiseren, zie figuur 1.

Nieuwe situatie
De oplossing voor deze afstemming is gezocht in de digitale kadastrale kaart (DKK) en de adrescoördinaten Nederland (ACN). Deze kaart is geografisch samengesteld. Dit betekent dat de adressen en percelen met dezelfde postcode hierop tot vlakken zijn gegenereerd. Deze vlakken hebben als afscheiding een kadastrale grens en zijn afgestemd met de terreinsituatie, zie figuur 2. Percelen met meerdere postcodes worden wel op basis van Thiessen-vlakken gesplitst.

De digitale kadastrale kaart met nieuwe postcodevlakken is medio januari 2002 beschikbaar.

De infrastructuur op de digitale kadastrale kaart blijft in tact en wordt niet aan de postcodevlakken toebedeeld. Informatie over de infrastructuur is verkrijgbaar via de geautomatiseerde kadastrale registratie (AKR).

Informatie
Voor meer informatie over de nieuwe postcodevlakken kunt u terecht bij de afdeling Kadata van het Kadaster, e-mail: (klantenservice.kadata@kadaster.nl) of bij uw regionale accountmanager.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie