Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: trombose en anti-trombotische therapieën

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Promotie drs.ing. J.J. Briedé
in de Faculteit der Geneeskunde.
Regulation of Thrombin Generation at the Surfaces of Adherent Platelets. Promotor: Prof.dr. H.C. Hemker; co-promotor: dr. M.J. Lindhout. Vrijdag 16 november, 14.00 uur.

Bij bloedvatbeschadiging plakken bloedplaatjes aan de vaatwand en aan elkaar. Tegelijkertijd wordt een cascade van stollingsenzymen geactiveerd. Bloedverlies wordt zo beperkt via vorming van een prop van bloedplaatjes en fibrinedraden. Regulatie van de vorming van het stollingsenzym trombine aan het membraanoppervlak van geactiveerde bloedplaatjes speelt hierin een sleutelrol. In het onderzoek zijn verschillen in trombinevorming aan het oppervlak van collageen- en fibrinogeen-geadhereerde ...
Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie