Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sybase zet gratis Developer Editie EA Server 4.0 op internet

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase stelt Developer Edition van EA Server 4.0 gratis beschikbaar op internet

Introductie van volledig geëquipeerde ontwikkelversie valt samen met de eerste leveranties van de Enhanced e-Business Application Server van Sybase.

Maarssen, november 2001 - Sybase stelt de Developer Edition van Sybase EA Server 4.0, de nieuwste versie van de Enterprise class applicatie server van Sybase, gratis op internet beschikbaar. De introductie valt samen met
de eerste leveranties van de in augustus geannonceerde Enhanced e-Business versie van EA Server 4.0.

Sybase stelt al langer evaluatieversies van nieuwe producten gratis beschikbaar. Die hebben echter een gebruiksduur van maximaal 60 dagen. De gratis ontwikkelversie van EA Server 4.0 heeft daarentegen een ongelimiteerde gebruiksduur. Software-ontwikkelaars kunnen daardoor volledige applicaties realiseren en testen alvorens één van de andere versies van EA Server 4.0 in licentie te nemen. De Developer Edition biedt de gebruiker alle faciliteiten en functionaliteiten van de gelicenseerde versies; de enige beperking ligt in het aantal Internet Inter-ORB Protocol (IIOP) connecties van maximaal vijf. Ook is vereist dat er vóór dat een applicatie in de praktijk gebruikt gaat worden, een officiële licentie worden genomen op één van de andere edities van EA Server 4.0.

Naast de Developer Edition kent EA Server 4.0 nog drie andere edities: de Small Business Edition, de Advanced Edition en de Enterprise Edition. De overstap van de ene op een andere editie geschiedt nagenoeg naadloos. De Editions zijn verschillende versies van een vérgaand schaalbare, betrouwbare en stabiele applicatieserver waarmee e-portals en bedrijfsapplicaties op internet kunnen worden ontwikkeld, gerealiseerd en in de praktijk gebruikt. EA Server 4.0 beschikt daartoe over een uitgebreide set tools voor het ontwikkelen en gebruiken van web- en gedistribueerde applicaties op basis van de kernstandaards van Java 2 Enterprise Edition (J2EE), inclusief Java Beans en Java Server Pages.

EA Server biedt bovendien ondersteuning voor het 'cross-client' en 'cross-component' toepassen van vrijwel alle applicaties die zijn gebaseerd op CORBA, XML, HTML, DHTML, alle ActiveX clients, PowerBuilder, COM, C of C++. Het is daarmee en centraal instrument voor de integratie van heterogene back-officesystemen zodat gebruikers hun bestaande investeringen in ICT nog beter kunnen inzetten. EA Server 4.0 biedt bovendien alle faciliteiten om de bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar internet, zoals hoogwaardige beheertools voor transacties en beveiliging, load balancing, failover en high availability. Het is daardoor een goede basis voor websites, ook voor die met zeer hoge verkeersdichtheden.

Sybase
Sybase ontwikkelt hoogwaardige software-oplossingen die gebruikers op ieder moment en overal ter wereld toegang geven tot alle relevante bedrijfsinformatie. E-Business speelt in de oplossingen een essentiële rol. Met het toonaangevende Sybase Enterprise Portal, de oplossingen voor mobiele en draadloze toepasssingen en de oplossingen voor verschillende verticale markten, behoort Sybase tot de grootste onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld.

Voor meer informatie:
Sybase Nederland B.V., Jeannette Bakker, marketing manager, telefoon: 0346-558409
of Presscom PR & Marketing B.V., telefoon 030-6051415, e-mail: (L.T.vrugt@inter.NL.net)

Meer informatie over Sybase is ook te vinden op het Web: www.sybase.nl of www.sybase.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie