Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voor het eind van het jaar duidelijkheid over A2

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

VOOR HET EIND VAN HET JAAR DUIDELIJKHEID OVER A2

In een overleg tussen de gemeente Utrecht en de minister van Verkeer en Waterstaat, T. Netelenbos donderdag 15 november is afgesproken dat er voor het einde van dit jaar duidelijke afspraken zijn over de aanleg van de nieuwe A2 . Het overleg werd van Utrechtse zijde gevoerd door burgemeester A.H. Brouwer-Korf en de wethouders W. A. Lenting en M.A. van den Bergh, respectievelijk van Leidsche Rijn en Verkeer en Vervoer.

De integratie en verlegging van de A2 is een belangrijke voorwaarde voor het verwezenlijken van de bouwopdracht Leidsche Rijn, de grootste Vinexlocatie van Nederland en het verbinden van deze nieuwe wijk met de bestaande stad. De huidige A2 vormt hiervoor een barrière. In het Vinexcontract dat de gemeente Utrecht begin jaren 90 met het rijk heeft gesloten over Leidsche Rijn zijn niet alleen afspraken gemaakt over de aantallen woningen, maar ook over de verlegging van de A2 en de financiële bijdragen van het rijk.

In de afgelopen jaren zijn er nieuwe inzichten ontstaan over luchtverontreining, veiligheid, geluidoverlast en straling. De normen daarvoor zijn aangescherpt, ook in Europees verband.

De gemeente Utrecht en het Rijk willen voortgang maken met de aanleg van de A2 vanwege het woningbouwprogramma en het autoverkeer.

In het overleg van gisterochtend hebben minister Netelenbos en de Utrechtse delegatie uitgesproken dat de huidige situatie met betrekking tot de A2 een gezamenlijk probleem is. Afgesproken is dat er voor het eind van dit jaar helderheid moet zijn. Uitgangspunt voor de vervolgafspraken is dat de zogenoemde Dodo (dicht-open-dicht) plus (met overdekte parallelbanen) variant het meest kansrijk is.

Afgesproken is ook om te bezien of de ministeries van V&W, VROM, de stad Utrecht, het Bestuur Regio Utrecht, de provincie en het bedrijfsleven gezamenlijk een oplossing kunnen vinden voor het financiële vraagstuk.

Utrecht, 16 november 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie