Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanrijding door bestuurder onder invloed in Maartensdijk

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-11-2001

Politieberichten district Binnensticht, 08.55 uur
Snleheidscontrole

ZEIST Op de Boulevard heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen twee en drie uur werd gecontroleerd. In totaal kregen 40 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Ook werden negen bestuurders staande gehouden voor het niet dragen van de autogordel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/u. Op de Boulevard geldt een maximum snelheid van 50 km/u.

Aanrijding door bestuurder onder invloed

MAARTENSDIJK In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 november vond er een aanrijding plaats waarbij de veroorzaker onder invloed van alcohol was.

Omstreeks tien over één reed een 28-jarige man uit Hilversum in zijn auto over de A27 ter hoogte van Maartensdijk. Uit verklaringen van getuigen bleek dat de man tijdens een inhaal manoeuvre de macht over het stuur verloor, op de linker rijbaan in de slip raakte en tegen de middengeleider aanbotste. Daarna is het voertuig naar de rechter rijstrook geschoten en raakte hierbij een voertuig die op zijn beurt weer tegen een ander voertuig botste.

Ter plaatse heeft de politie van alle bestuurders een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat de 28-jarige veroorzaker onder invloed was. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 0,95 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijontzegging van drie uur en een proces verbaal werd hij naar huis gestuurd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie