Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

16 november 2001

Politieberichten Hollands Midden

Parkeercontroles Sassenheim (D2)
In Sassenheim zijn donderdag 15 november parkeercontroles gehouden. In totaal werden er 16 bekeuringen uitgedeeld. Op de Concordiastraat was twee keer geen parkeerschijf gebruikt, was één keer de parkeertijd overschreden en was één keer buiten de parkeervakken geparkeerd. In de Teylingerlaan was drie keer geen parkeerschijf gebruikt en één keer de parkeertijd overschreden. Op het Hortusplein was twee keer geen parkeerschijf gebruikt. Op de Oude Haven was drie keer geen parkeerschijf gebruikt en twee maal buiten de vakken geparkeerd.

Poging overval snackbar Leiden (D4)
Donderdagavond 15 november rond 21.47 uur is op de Lage Rijndijk een poging gedaan een snackbar te overvallen. Twee mannen kwamen met een brommer bij de snackbar aan. Een van hen bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een 51-jarige vrouw in de snackbar. De ander bleef buiten bij de brommer staan. Vervolgens probeerde men de kassa open te maken. Dit lukte echter niet. Hierop hebben ze de snackbar weer verlaten en zijn weggereden op de brommer. Later op de avond, rond 23.15 uur, zijn twee mannen, een 27-jarige Hagenaar en een 34-jarige Leidenaar, betrokken geweest bij een mishandeling op de Narmstraat. Hierbij kreeg een 20-jarige Leidenaar een klap in het gezicht met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man die verdacht wordt van de klap, de 27-jarige Hagenaar, kwam qua signalement overeen met de verdachte van de poging tot overval op de snackbar. De politie heeft hem vervolgens aangehouden. De tweede man bleek niet bij de mishandeling betrokken te zijn, maar voldeed aan het signalement van de tweede overvaller. Deze is vervolgens ook aangehouden.

Aangifte poging diefstal met geweld Leiden (D4)
Een 34-jarige man uit Leiderdorp heeft gisteren, 15 november, aangifte gedaan van poging diefstal met geweld. De man reed die ochtend rond 07.00 uur op zijn fiets over het fietspad op de Willem de Zwijgerlaan, toen er plotseling een man voor hem stond die hem iets in zijn gezicht spoot en hem zijn fiets wilde afnemen. Het slachtoffer kon weg komen en heeft later aangifte gedaan bij de politie.

Vrouw valt uit invalidewagen Leiden (D4)
Een 84-jarige vrouw is gisterenmiddag, 15 november rond 14.30 uur, op het Levendaal uit haar invalidewagentje gevallen. Ze is met een gat in haar hoofd met de ambulance naar het LUMC gebracht. De politie heeft haar wagentje bij haar woning afgeleverd.

Onder invloed brommobiel Voorschoten (D4)
Op de Leidseweg, is gisterenmiddag, 15 november rond 15.15 uur een 49-jarige vrouw uit Leiden in een brommobiel voor invaliden aangehouden die zwaar onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de vrouw 1.015 Ug/l. De vrouw kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 13 uur.

Mishandeling Leiden (D4)
Een 14-jarige meisje uit Leiderdorp heeft gisterenmiddag, 15 november, aangifte van mishandeling gedaan. Het meisje liep samen met haar vriendin over de Haarlemmerstraat, toen zij woorden kregen met voor hun onbekende twee jongens. Op een gegeven ogenblik gaf één van de jongens het meisje een klap in haar gezicht en pakte haar bij haar keel. Hierna liepen de jongens weg in de richting van de Donkersteeg. De meisjes zijn opgevangen door twee jongens van het project Toezicht door Jongeren, die de politie hebben ingeschakeld.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 49-jarige snorfietsster uit Leiden is op donderdag 15 november omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De snorfietsster reed op het fietspad langs de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Gooimeerlaan. Bij het inhalen van een fietser kwam zij vermoedelijk op het linker gedeelte van het fietspad bedoeld voor temoetkomend verkeer. Tijdens het inhalen kwam juist uit tegenovergestelde richting een 53-jarige snorfietser uit Leiden. Bij het inhalen van de fietser raakte de hand van de snorfietsster de hand van de tegemoetkomende snorfietser. De Leidse verloor hierdoor de controle over het stuur en slingerde naar rechts. Vervolgens reed zij door de berm en belandde op de rechterrijstrook. Op dat moment naderde vanuit tegenovergestelde richting een 36-jarige automobilist uit Leiden. De snorfietsster reed frontaal tegen de personenauto op. De snorfietsster werd met een wond aan het onderbeen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Voorschoten (D4)
Een 22-jarige fietser uit Voorschoten heeft gisteren, 15 november rond 17.00 uur, bij een verkeersongeval op de rotonde bij de Mozartlaan/Van Beethovenlaan een hoofdwond opgelopen. De fietser fietste over de rotonde, toen hij daar geen voorrang kreeg van een 46-jarige man uit Voorschoten die op de Van Beethovenlaan, uit de richting van de Admiraal de Ruytersingel, de rotonde wilde oprijden. De fietser is naar het LUMC gebracht. Verkeer op de genoemde rotonde heeft voorrang.

Eenzijdig verkeersongeval Nieuwveen (D5)
Een 27-jarige automobiliste uit Nieuwveen raakte op donderdag 15 november omstreeks 09.15 uur betrokken bij een eenzijdige aanrijding op het Blokland. De automobiliste reed over het Blokland in de richting van de N231. Zij had vermoedelijk niet voortdurend haar voertuig onder controle waardoor zij tegen een boom botste aan de rechterzijde van de weg. Het voertuig draaide na de botsing twee keer rond en kwam met de voorzijde in de richting van Nieuwveen tot stilstand. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Woninginbraak Alphen aan den Rijn (D5)
In een woning aan de Concertweg werd op vrijdag 16 november omstreeks 04.55 uur ingebroken. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen door het zogenaamde hengelen van de voordeur. Er werden onder andere twee mobiele telefoons weggenomen.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5)
Een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn is gisteren, donderdag 15 november, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Alphenaar zat als passagier achterop een bromfiets toen hij en de bestuurder tegen een auto botsten. Een 48-jarige automobilist uit hun woonplaats reed over de Castellumstraat komende uit de richting van de Raoul Wallenbergplein. Op de Castellumstraat wilde de automobilist keren maar liet bij deze manoeuvre de hem van achter komende 17-jarige bestuurder van de bromfiets niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De passagier van de bromfietser is met letsel aan een been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Ter Aar (D5)
Een 76-jarige fietser uit Ter Aar is op donderdag 15 november omstreeks 18.50 uur ten val gekomen. De man fietste over de Essenlaan toen een 15-jarige fietser uit zijn woonplaats hem inhaalde. De 15-jarige fietser hield bij het teruggaan naar de rechterzijde van de weg niet genoeg afstand op de fietser. Hierdoor kwam deze laatste val en liep een wond op boven een oog en schaafde een knie. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Ongeval Moordrecht (D6)
Een 48-jarige automobilist uit Wagenberg is donderdag 15 november rond 11.30 uur achter op een andere automobilist, een 28-jarige Goudse, gereden. De twee auto's reden achter een vrachtwagen op de Middelweg op de rotonde in de richting van de oprit naar de rijksweg A20. Toen de vrachtwagen remde, moest de Goudse ook remmen. De Wagenberger kon echter niet meer op tijd remmen. De Goudse en een passagier van haar zijn ter controle naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. De passagier bleek een hersenschudding te hebben.

Aanhouding winkeldief Waddinxveen (D6)
Een 27-jarige Waddinxvener is donderdagmiddag 15 november aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou artikelen hebben meegenomen uit een winkel aan de passage zonder te betalen. Toen de man gefouilleerd werd, kwamen naast deze artikelen ook andere artikelen te voorschijn. De man verklaarde sommige van deze artikelen van een particulier te hebben gekocht. Deze artikelen waren echter uit een winkel aan de Juliana van Stolberglaan ontvreemd. De Waddinxvener wordt daarom ook heling ten laste gelegd. Diefstal uit woning Haastrecht (D8)
In een woning aan de Julianalaan werd op donderdag 15 november tussen 12.30 uur en 22.55 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door de keukendeur open te breken. Binnen werden diverse kamers doorzocht. Weggenomen werden onder ander sieraden en een stereomeubel.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Claudia van Osnabrugge
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie