Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: Politie Hollands Midden
Zoek soortgelijke berichten

16 november 2001

Politieberichten Hollands Midden

Parkeercontroles Sassenheim (D2)
In Sassenheim zijn donderdag 15 november parkeercontroles gehouden. In totaal werden er 16 bekeuringen uitgedeeld. Op de Concordiastraat was twee keer geen parkeerschijf gebruikt, was één keer de parkeertijd overschreden en was één keer buiten de parkeervakken geparkeerd. In de Teylingerlaan was drie keer geen parkeerschijf gebruikt en één keer de parkeertijd overschreden. Op het Hortusplein was twee keer geen parkeerschijf gebruikt. Op de Oude Haven was drie keer geen parkeerschijf gebruikt en twee maal buiten de vakken geparkeerd.

Poging overval snackbar Leiden (D4)
Donderdagavond 15 november rond 21.47 uur is op de Lage Rijndijk een poging gedaan een snackbar te overvallen. Twee mannen kwamen met een brommer bij de snackbar aan. Een van hen bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een 51-jarige vrouw in de snackbar. De ander bleef buiten bij de brommer staan. Vervolgens probeerde men de kassa open te maken. Dit lukte echter niet. Hierop hebben ze de snackbar weer verlaten en zijn weggereden op de brommer. Later op de avond, rond 23.15 uur, zijn twee mannen, een 27-jarige Hagenaar en een 34-jarige Leidenaar, betrokken geweest bij een mishandeling op de Narmstraat. Hierbij kreeg een 20-jarige Leidenaar een klap in het gezicht met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man die verdacht wordt van de klap, de 27-jarige Hagenaar, kwam qua signalement overeen met de verdachte van de poging tot overval op de snackbar. De politie heeft hem vervolgens aangehouden. De tweede man bleek niet bij de mishandeling betrokken te zijn, maar voldeed aan het signalement van de tweede overvaller. Deze is vervolgens ook aangehouden.

Aangifte poging diefstal met geweld Leiden (D4)
Een 34-jarige man uit Leiderdorp heeft gisteren, 15 november, aangifte gedaan van poging diefstal met geweld. De man reed die ochtend rond 07.00 uur op zijn fiets over het fietspad op de Willem de Zwijgerlaan, toen er plotseling een man voor hem stond die hem iets in zijn gezicht spoot en hem zijn fiets wilde afnemen. Het slachtoffer kon weg komen en heeft later aangifte gedaan bij de politie.

Vrouw valt uit invalidewagen Leiden (D4)
Een 84-jarige vrouw is gisterenmiddag, 15 november rond 14.30 uur, op het Levendaal uit haar invalidewagentje gevallen. Ze is met een gat in haar hoofd met de ambulance naar het LUMC gebracht. De politie heeft haar wagentje bij haar woning afgeleverd.

Onder invloed brommobiel Voorschoten (D4)
Op de Leidseweg, is gisterenmiddag, 15 november rond 15.15 uur een 49-jarige vrouw uit Leiden in een brommobiel voor invaliden aangehouden die zwaar onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies de vrouw 1.015 Ug/l. De vrouw kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 13 uur.

Mishandeling Leiden (D4)
Een 14-jarige meisje uit Leiderdorp heeft gisterenmiddag, 15 november, aangifte van mishandeling gedaan. Het meisje liep samen met haar vriendin over de Haarlemmerstraat, toen zij woorden kregen met voor hun onbekende twee jongens. Op een gegeven ogenblik gaf één van de jongens het meisje een klap in haar gezicht en pakte haar bij haar keel. Hierna liepen de jongens weg in de richting van de Donkersteeg. De meisjes zijn opgevangen door twee jongens van het project Toezicht door Jongeren, die de politie hebben ingeschakeld.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 49-jarige snorfietsster uit Leiden is op donderdag 15 november omstreeks 18.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval. De snorfietsster reed op het fietspad langs de Willem de Zwijgerlaan in de richting van de Gooimeerlaan. Bij het inhalen van een fietser kwam zij vermoedelijk op het linker gedeelte van het fietspad bedoeld voor temoetkomend verkeer. Tijdens het inhalen kwam juist uit tegenovergestelde richting een 53-jarige snorfietser uit Leiden. Bij het inhalen van de fietser raakte de hand van de snorfietsster de hand van de tegemoetkomende snorfietser. De Leidse verloor hierdoor de controle over het stuur en slingerde naar rechts. Vervolgens reed zij door de berm en belandde op de rechterrijstrook. Op dat moment naderde vanuit tegenovergestelde richting een 36-jarige automobilist uit Leiden. De snorfietsster reed frontaal tegen de personenauto op. De snorfietsster werd met een wond aan het onderbeen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Voorschoten (D4)
Een 22-jarige fietser uit Voorschoten heeft gisteren, 15 november rond 17.00 uur, bij een verkeersongeval op de rotonde bij de Mozartlaan/Van Beethovenlaan een hoofdwond opgelopen. De fietser fietste over de rotonde, toen hij daar geen voorrang kreeg van een 46-jarige man uit Voorschoten die op de Van Beethovenlaan, uit de richting van de Admiraal de Ruytersingel, de rotonde wilde oprijden. De fietser is naar het LUMC gebracht. Verkeer op de genoemde rotonde heeft voorrang.

Eenzijdig verkeersongeval Nieuwveen (D5)
Een 27-jarige automobiliste uit Nieuwveen raakte op donderdag 15 november omstreeks 09.15 uur betrokken bij een eenzijdige aanrijding op het Blokland. De automobiliste reed over het Blokland in de richting van de N231. Zij had vermoedelijk niet voortdurend haar voertuig onder controle waardoor zij tegen een boom botste aan de rechterzijde van de weg. Het voertuig draaide na de botsing twee keer rond en kwam met de voorzijde in de richting van Nieuwveen tot stilstand. Het voertuig raakte zwaar beschadigd.

Woninginbraak Alphen aan den Rijn (D5)
In een woning aan de Concertweg werd op vrijdag 16 november omstreeks 04.55 uur ingebroken. Vermoedelijk wist men de woning binnen te komen door het zogenaamde hengelen van de voordeur. Er werden onder andere twee mobiele telefoons weggenomen.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn (D5)
Een 17-jarige man uit Alphen aan den Rijn is gisteren, donderdag 15 november, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Alphenaar zat als passagier achterop een bromfiets toen hij en de bestuurder tegen een auto botsten. Een 48-jarige automobilist uit hun woonplaats reed over de Castellumstraat komende uit de richting van de Raoul Wallenbergplein. Op de Castellumstraat wilde de automobilist keren maar liet bij deze manoeuvre de hem van achter komende 17-jarige bestuurder van de bromfiets niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg. De passagier van de bromfietser is met letsel aan een been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Verkeersongeval Ter Aar (D5)
Een 76-jarige fietser uit Ter Aar is op donderdag 15 november omstreeks 18.50 uur ten val gekomen. De man fietste over de Essenlaan toen een 15-jarige fietser uit zijn woonplaats hem inhaalde. De 15-jarige fietser hield bij het teruggaan naar de rechterzijde van de weg niet genoeg afstand op de fietser. Hierdoor kwam deze laatste val en liep een wond op boven een oog en schaafde een knie. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Ongeval Moordrecht (D6)
Een 48-jarige automobilist uit Wagenberg is donderdag 15 november rond 11.30 uur achter op een andere automobilist, een 28-jarige Goudse, gereden. De twee auto's reden achter een vrachtwagen op de Middelweg op de rotonde in de richting van de oprit naar de rijksweg A20. Toen de vrachtwagen remde, moest de Goudse ook remmen. De Wagenberger kon echter niet meer op tijd remmen. De Goudse en een passagier van haar zijn ter controle naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. De passagier bleek een hersenschudding te hebben.

Aanhouding winkeldief Waddinxveen (D6)
Een 27-jarige Waddinxvener is donderdagmiddag 15 november aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zou artikelen hebben meegenomen uit een winkel aan de passage zonder te betalen. Toen de man gefouilleerd werd, kwamen naast deze artikelen ook andere artikelen te voorschijn. De man verklaarde sommige van deze artikelen van een particulier te hebben gekocht. Deze artikelen waren echter uit een winkel aan de Juliana van Stolberglaan ontvreemd. De Waddinxvener wordt daarom ook heling ten laste gelegd. Diefstal uit woning Haastrecht (D8)
In een woning aan de Julianalaan werd op donderdag 15 november tussen 12.30 uur en 22.55 uur ingebroken. Men wist de woning binnen te komen door de keukendeur open te breken. Binnen werden diverse kamers doorzocht. Weggenomen werden onder ander sieraden en een stereomeubel.

Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Claudia van Osnabrugge
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...