Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedingsbranche op weg naar duurzame voedselproductie

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Bron: LEI
Zoek soortgelijke berichten
LEI

persbericht / nr. 1671

16-november-2001

Voedingsmiddelenketens en landbouwbeleid vullen elkaar aan op weg naar duurzame productie.

De Europese consument vraagt steeds meer naar voedsel met een hoog gehalte aan kwaliteit, gemak en veiligheid. De
voedingsmiddelenindustrie en detailhandel reageren hierop door hun eisenprogramma voor verse producten en diepvriesproducten in alle landen gelijk te trekken. Zij ontwikkelen daarbij systemen voor kwaliteitscontrole op de productie die verder gaan dan de wettelijke minimumverplichtingen. Voedselkwaliteit staat ook in het Gemeenschappelijk landbouwbeleid van de EU hoog op de agenda. De particuliere initiatieven vanuit de voedingsmiddelensector kunnen in de praktijk ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen




reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie