Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jo Adams en Pierre Huyskens ereburger van Roermond

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Roermond
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Roermond

Roermond, 16 november 2001

JO ADAMS EN PIERRE HUYSKENS EREBURGER VAN ROERMOND

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 15 december om 16.30 uur in de Tuinzaal van het Stadhuis, zal het Stadsbestuur van Roermond de heren drs. J.J.G. Adams en P.M.B. Huyskens benoemen tot ereburger van Roermond. Burgemeester drs. H.J. Kaiser overhandigt de daarbij behorende oorkonde en zilveren legpenning. Bovendien zullen de beide ereburgers hun handtekening plaatsen in het Gulden Boek van de Stad.

De heer Adams (78) is dit jaar 20 jaar voorzitter van de Stichting Streekmuziekschool Roermond. Hij was van 1972 tot zijn pensionering in 1988 direkteur van het c.c. de Oranjerie en conservator van het Stedelijk Museum. Hij was derhalve nauw betrokken bij de bouw van de Oranjerie, op 20 januari 1973 geopend door H.M. Koningin Juliana. Daarvoor was hij al bestuurlijk actief binnen de Stichting Civitas, de stichting die aan de Hamstraat een theaterfunctie vervulde met een bioscoopzaal als enige faciliteit. De stichting is de bakermat van het culturele leven in de stad. De heer Adams vervult nog bestuursfuncties bij het Centrum voor de Kunsten en bij de stichting Rura. In 1982 was hij betrokken bij de festiviteiten rond 750 jaar stad. De jarenlange pioniersarbeid van de heer Adams heeft geresulteerd in uitstekende culturele voorzieningen in de stad, die hebben en nog bijdragen aan de grote bloei van diverse cultuur-uitingen van eigen bodem. De Adams werd in 1988 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

De heer Huyskens (70) vierde dit jaar zijn 50-jarig jubileum als journalist. De heer Huyskens heeft zich naast zijn journalistieke activiteiten voor onder meer het Limburgs Dagblad en Elseviers Magazine met tal van teksten voor carnavalsrevue's, liedjes, theatershows en declamaties brede verdiensten verworven als promotor van de Limburgse en de Roermondse volkscultuur. Hij was medeauteur van de Symfonia Ruremondia en de musical "Sjteelse Druimerie". Hij was actief betrokken bij het Cirque d'Hiver en bij de jaarlijkse herdenking rond het Indië-monument. Hij schreef een H. Mis in Maaslands dialect, organiseerde een klank- en lichtspel voor de Munsterkerk en werkte mee aan een film over de sociale problematiek in het Roermondse Veld. Hij was nauw betrokken bij het werk van oorlogsveteranen en oud-verzetsstrijders. Hij was jurylid van de Sphinx-cultuurprijs, medeoprichter van de "vrienden van Thorn" en mede-initiatiefnemer van de lokale omroep Melick. De heer Huyskens werd in 1991 benoemd tot ridder in de orde van Oranje-Nassau.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie