Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-11-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 16 november 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: lastige bezoeker aangehouden
Vanaf de Rensumaheerd kwam donderdagnacht een melding van geluidsoverlast. Ter plaatse bleek een 30-jarige man uit Groningen zich erg vervelend gedroeg tegenover zijn 40-jarige gastheer. In de woning vochten de twee mannen en werden de partijen gescheiden waarna de bezoeker zijn agressie op de agenten richtte. Hij werd aangehouden en bekeken door een arts. Deze constateerde dat de man vermoedelijk cocaïne had gebruik. De man is ingesloten.

Groningen: trammelant in de Muurstraat
De politie werd donderdagavond gestuurd naar de Muurstraat waar bij een café gevochten zou worden en mogelijk vuurwapens in het spel waren. Er bleek inderdaad gevochten te zijn en de partijen van een groepsgrootte van zon vijftien mensen werden gescheiden en gecontroleerd op wapenbezit. Er werd geen wapen aangetroffen. Drie mannen, 35, 42 en 45 jaar, werden aangehouden voor een aandeel in de vechtpartij. Een 55-jarige man deed aangifte van mishandeling. De politie gaat de zaak verder uitzoeken. Aanleiding van de trammelant zou een al langer lopend conflict zijn tussen betrokkenen.

Groningen: autokraker in bezit drie autoradios
Een 36-jarige man uit Groningen werd donderdagavond, na een melding van een buurtbewoner die hem verdacht zag rondscharrelen bij geparkeerde autos, aangehouden op de Holmsterheerd. Hij bleek in bezit van en plastic zak met daarin drie autoradios en inbrekersgereedschap. Een inbraak in een auto is bekend geworden bij de politie. Andere volgen mogelijk nog. De autokraker is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snorfietser (17) geschept
Bij het afslaan naar een kantoorpand aan de Hereweg zag een 27-jarige automobiliste uit Groningen donderdagmiddag een 17-jarige snorfietser die op het fietspad reed over het hoofd. De jongen, die volgens getuigen erg hard reed, werd geschept en met gezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: jas gestolen uit café
Op de Grote Markt werd een 19-jarige man uit Leeuwarden donderdagnacht aangehouden voor diefstal van een jas uit een café. De man werd aangesproken door de eigenaar van de jas en overgedragen aan de politie. Hij vertelde zich vergist te hebben. Met een proces-verbaal werd de Fries op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
Na een melding dat een 29-jarige man uit Glimmen zwaar onder invloed donderdagnacht door de Nieuwstad reed met zijn auto werd hij in de Haddingestraat staande gehouden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en blies een promillage van 2.3. Eerder dit jaar werd de Glimmenaar ook betrapt op het rijden onder invloed en hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: aanhouding na doorrijden
Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur werd donderdagochtend aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding op de Preadiniussingel. Getuigen zagen dat hij achteruit reed, een personenauto beschadigde, uitstapte, de schade bekeek en vervolgens ervan door ging. Hij kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Groningen: recalcitrante vrouw bij sociale dienst In een pand van de sociale dienst aan de Zaagmuldersweg hield de politie een 31-jarige vrouw uit Groningen aan die weigerde het pand te verlaten. De vrouw was niet voor rede vatbaar en bedreigde personeelsleden. Buiten gooide ze stenen tegen het pand en ging weer naar binnen. Zij stelde zich ook tegenover de politie zeer opstandig op. Vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen werd zij aangehouden en na verhoor op het bureau op vrije voeten gesteld.

Groningen: kluis uit winkel gestolen
In een schoenenwinkel in de Herestraat werd donderdagochtend geconstateerd dat de kluis was weggenomen. Via de achterzijde van het pand is men binnengekomen en is een deur opengebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcohol nog niet uitgewerkt
Een 32-jarige Stadjer kwam donderdagmiddag naar het bureau Rademarkt om melding te maken van een inbraak. Er werd een afspraak voor hem gemaakt om aangifte te doen. De receptionist rook een dranklucht bij de man en zag dat hij met zijn auto bij het bureau wegreed. Hij werd in de Kostersgang gecontroleerd en blies een promillage van 1.2. De man verklaarde de nacht ervoor op stap te zijn geweest en verkeerde inde veronderstelling dat de drank uit zijn lichaam was. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Wehe den Hoorn: dode bij verkeersongeval
Een 42-jarige man uit het Friese Damwoude is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg S2 bij Wehe den Hoorn. De man reed met zijn auto in de richting van Winsum en stopte bij een tankstation ter hoogte van Wehe den Hoorn. Nadat hij had getankt ging de man afrekenen. Daartoe moest hij (te voet) de rijbaan van de S2 oversteken. Na zijn autobrandstof te hebben betaald wilde de man terug naar zijn auto. Bij het opnieuw oversteken van de rijbaan van de S2 keek hij kennelijk onvoldoende uit. Direct nadat hij de rijbaan opliep werd de man aangereden door een uit de richting Winsum komende personenauto, bestuurd door een 45-jarige man uit die plaats. Het slachtoffer belandde op de voorkant van de auto en kwam hard ten val. Hij liep zwaar letsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Kolham: dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal De politie heeft donderdagnacht op de Rengerslaan in Kolham een 37-jarige automobilist uit Foxhol aangehouden. De man kwam met zijn auto de afrit van de A7 af en verloor bij het oprijden van de Rengerslaan door onbekende oorzaak de controle over zijn wagen. Hij kwam in de berm terecht en botste tegen een lantaarnpaal. De man raakte niet gewond maar bleek bij onderzoek door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.15 promille werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Wildervank: verwarde man aangehouden
Bij een woning aan de Odewaldlaan Wildervank heeft de politie donderdagavond een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. De man belde, slechts gekleed in ondergoed, aan bij een woning. Hij wilde naar binnen maar de bewoners lieten de man niet binnen omdat zij hem niet kennen en de man agressief overkwam. De man begon vervolgens op de deur te slaan waarop de bewoners de politie belden. Net op het moment dat de politie arriveerde sloeg de man een raam in de deur kapot en ging de woning binnen. Na een korte worsteling kon hij door agenten worden overmeesterd. De man is naar het bureau gebracht. Hij verkeerde in een ernstig verwarde toestand en is na onderzoek door een psychiater met een rechterlijke machtiging opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Stadskanaal: verdachte koffer
Medewerkers van de beveiligingsdienst van het onderzoekcentrum voor asielzoekers troffen donderdagavond op een toegangsweggetje naar het onderzoekcentrum een verdacht koffertje aan. Ze waarschuwden de politie die na onderzoek van de koffer door bomverkenners besloot het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht in te schakelen. Na overleg met het EOCKL werden, in afwachting van de komst van EOD medewerkers, een twintigtal woningen ontruimd. De bewoners van de betrokken huizen werden in een nabij gelegen hotel ondergebracht en de omgeving werd in een straal van 100 meter rond de vindplaats van het koffertje afgezet. Na onderzoek door militairen van de EOD en het bestuderen van door hen gemaakte röntgenfotos bleek de koffer leeg te zijn. De koffer is daarop door de politie in beslag genomen. De technische recherche onderzoekt het koffertje. Na het verwijderen van de koffer werd de omgeving door de politie vrijgegeven en konden de bewoners van de ontruimde panden terug naar hun huizen.

Wagenborgen: gewonden bij ongeval
Twee inwoners, 19 en 20 jaar oud, van Wagenborgen zijn donderdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Dellenweg in hun woonplaats. De slachtoffers zaten in een auto, bestuurd door de 20-jarige man. Die verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto waarna de wagen in een naast de weg gelegen sloot belandde. Beide inzittenden konden zelf uit de auto komen en zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. Omdat de bestuurder militair is, is het onderzoek naar de toedracht van het ongeval door de politie overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Veendam: auto in brand
Aan de Tonckelweg in Veendam raakte donderdagmorgen de auto van een 44-jarige man uit Alteveer door nog onbekende oorzaak in brand. De man had al op de N366 een vreemde geur in zijn auto waargenomen. Hij stopte maar kon niets vreemds ontdekken. Even later, toen hij over de Tonckelweg reed, merkte de man dat er rook van onder de motorkap kwam. Hij stopte en verliet de auto die door de brandweer moest worden geblust. De wagen brandde geheel uit. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Hoogezand: man aangehouden
In een gebouw van de gemeentelijke sociale dienst aan Gorecht Oost in Hoogezand heeft de politie donderdagmorgen een 29-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man kreeg onenigheid met een medewerker van de sociale dienst over een geldkwestie. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de medewerker vastgreep en hem met de dood bedreigde. Na een korte worsteling kon door tussenkomst van andere medewerkers een vechtpartij worden voorkomen. De politie werd gewaarschuwd die de man meenam naar het bureau. De verdachte is de toegang tot het gebouw van de sociale dienst een aantal maanden ontzegd. Hij is na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Leek: automobilist onderkoeld na ongeval
Een 22-jarige automobilist uit Peize is donderdagmorgen met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij op de A7 ter hoogte van Leek met zijn auto in een sloot was gereden. De man kwam door onbekende oorzaak in de linker berm terecht en verloor na een stuurcorrectie de controle over de auto waarna hij in een rechts naast de weg gelegen sloot belandde. De bestuurder liep naast een nat pak, geen ernstige verwondingen op. Hij werd voor onderzoek en met lichte onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie