Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 16-11-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 16 november 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: lastige bezoeker aangehouden
Vanaf de Rensumaheerd kwam donderdagnacht een melding van geluidsoverlast. Ter plaatse bleek een 30-jarige man uit Groningen zich erg vervelend gedroeg tegenover zijn 40-jarige gastheer. In de woning vochten de twee mannen en werden de partijen gescheiden waarna de bezoeker zijn agressie op de agenten richtte. Hij werd aangehouden en bekeken door een arts. Deze constateerde dat de man vermoedelijk cocaïne had gebruik. De man is ingesloten.

Groningen: trammelant in de Muurstraat
De politie werd donderdagavond gestuurd naar de Muurstraat waar bij een café gevochten zou worden en mogelijk vuurwapens in het spel waren. Er bleek inderdaad gevochten te zijn en de partijen van een groepsgrootte van zon vijftien mensen werden gescheiden en gecontroleerd op wapenbezit. Er werd geen wapen aangetroffen. Drie mannen, 35, 42 en 45 jaar, werden aangehouden voor een aandeel in de vechtpartij. Een 55-jarige man deed aangifte van mishandeling. De politie gaat de zaak verder uitzoeken. Aanleiding van de trammelant zou een al langer lopend conflict zijn tussen betrokkenen.

Groningen: autokraker in bezit drie autoradios
Een 36-jarige man uit Groningen werd donderdagavond, na een melding van een buurtbewoner die hem verdacht zag rondscharrelen bij geparkeerde autos, aangehouden op de Holmsterheerd. Hij bleek in bezit van en plastic zak met daarin drie autoradios en inbrekersgereedschap. Een inbraak in een auto is bekend geworden bij de politie. Andere volgen mogelijk nog. De autokraker is ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: snorfietser (17) geschept
Bij het afslaan naar een kantoorpand aan de Hereweg zag een 27-jarige automobiliste uit Groningen donderdagmiddag een 17-jarige snorfietser die op het fietspad reed over het hoofd. De jongen, die volgens getuigen erg hard reed, werd geschept en met gezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: jas gestolen uit café
Op de Grote Markt werd een 19-jarige man uit Leeuwarden donderdagnacht aangehouden voor diefstal van een jas uit een café. De man werd aangesproken door de eigenaar van de jas en overgedragen aan de politie. Hij vertelde zich vergist te hebben. Met een proces-verbaal werd de Fries op vrije voeten gesteld.

Groningen: automobilist zwaar onder invloed
Na een melding dat een 29-jarige man uit Glimmen zwaar onder invloed donderdagnacht door de Nieuwstad reed met zijn auto werd hij in de Haddingestraat staande gehouden. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en blies een promillage van 2.3. Eerder dit jaar werd de Glimmenaar ook betrapt op het rijden onder invloed en hij had een ontzegging van de rijbevoegdheid Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: aanhouding na doorrijden
Een 23-jarige vrachtwagenchauffeur werd donderdagochtend aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding op de Preadiniussingel. Getuigen zagen dat hij achteruit reed, een personenauto beschadigde, uitstapte, de schade bekeek en vervolgens ervan door ging. Hij kreeg op het bureau een proces-verbaal.

Groningen: recalcitrante vrouw bij sociale dienst In een pand van de sociale dienst aan de Zaagmuldersweg hield de politie een 31-jarige vrouw uit Groningen aan die weigerde het pand te verlaten. De vrouw was niet voor rede vatbaar en bedreigde personeelsleden. Buiten gooide ze stenen tegen het pand en ging weer naar binnen. Zij stelde zich ook tegenover de politie zeer opstandig op. Vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen werd zij aangehouden en na verhoor op het bureau op vrije voeten gesteld.

Groningen: kluis uit winkel gestolen
In een schoenenwinkel in de Herestraat werd donderdagochtend geconstateerd dat de kluis was weggenomen. Via de achterzijde van het pand is men binnengekomen en is een deur opengebroken. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcohol nog niet uitgewerkt
Een 32-jarige Stadjer kwam donderdagmiddag naar het bureau Rademarkt om melding te maken van een inbraak. Er werd een afspraak voor hem gemaakt om aangifte te doen. De receptionist rook een dranklucht bij de man en zag dat hij met zijn auto bij het bureau wegreed. Hij werd in de Kostersgang gecontroleerd en blies een promillage van 1.2. De man verklaarde de nacht ervoor op stap te zijn geweest en verkeerde inde veronderstelling dat de drank uit zijn lichaam was. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Wehe den Hoorn: dode bij verkeersongeval
Een 42-jarige man uit het Friese Damwoude is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg S2 bij Wehe den Hoorn. De man reed met zijn auto in de richting van Winsum en stopte bij een tankstation ter hoogte van Wehe den Hoorn. Nadat hij had getankt ging de man afrekenen. Daartoe moest hij (te voet) de rijbaan van de S2 oversteken. Na zijn autobrandstof te hebben betaald wilde de man terug naar zijn auto. Bij het opnieuw oversteken van de rijbaan van de S2 keek hij kennelijk onvoldoende uit. Direct nadat hij de rijbaan opliep werd de man aangereden door een uit de richting Winsum komende personenauto, bestuurd door een 45-jarige man uit die plaats. Het slachtoffer belandde op de voorkant van de auto en kwam hard ten val. Hij liep zwaar letsel op en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Kolham: dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal De politie heeft donderdagnacht op de Rengerslaan in Kolham een 37-jarige automobilist uit Foxhol aangehouden. De man kwam met zijn auto de afrit van de A7 af en verloor bij het oprijden van de Rengerslaan door onbekende oorzaak de controle over zijn wagen. Hij kwam in de berm terecht en botste tegen een lantaarnpaal. De man raakte niet gewond maar bleek bij onderzoek door de politie onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.15 promille werd gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een dagvaarding. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.

Wildervank: verwarde man aangehouden
Bij een woning aan de Odewaldlaan Wildervank heeft de politie donderdagavond een 26-jarige man uit die plaats aangehouden. De man belde, slechts gekleed in ondergoed, aan bij een woning. Hij wilde naar binnen maar de bewoners lieten de man niet binnen omdat zij hem niet kennen en de man agressief overkwam. De man begon vervolgens op de deur te slaan waarop de bewoners de politie belden. Net op het moment dat de politie arriveerde sloeg de man een raam in de deur kapot en ging de woning binnen. Na een korte worsteling kon hij door agenten worden overmeesterd. De man is naar het bureau gebracht. Hij verkeerde in een ernstig verwarde toestand en is na onderzoek door een psychiater met een rechterlijke machtiging opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.

Stadskanaal: verdachte koffer
Medewerkers van de beveiligingsdienst van het onderzoekcentrum voor asielzoekers troffen donderdagavond op een toegangsweggetje naar het onderzoekcentrum een verdacht koffertje aan. Ze waarschuwden de politie die na onderzoek van de koffer door bomverkenners besloot het Explosieven Opruimingscommando van de Koninklijke Landmacht in te schakelen. Na overleg met het EOCKL werden, in afwachting van de komst van EOD medewerkers, een twintigtal woningen ontruimd. De bewoners van de betrokken huizen werden in een nabij gelegen hotel ondergebracht en de omgeving werd in een straal van 100 meter rond de vindplaats van het koffertje afgezet. Na onderzoek door militairen van de EOD en het bestuderen van door hen gemaakte röntgenfotos bleek de koffer leeg te zijn. De koffer is daarop door de politie in beslag genomen. De technische recherche onderzoekt het koffertje. Na het verwijderen van de koffer werd de omgeving door de politie vrijgegeven en konden de bewoners van de ontruimde panden terug naar hun huizen.

Wagenborgen: gewonden bij ongeval
Twee inwoners, 19 en 20 jaar oud, van Wagenborgen zijn donderdagavond gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Dellenweg in hun woonplaats. De slachtoffers zaten in een auto, bestuurd door de 20-jarige man. Die verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto waarna de wagen in een naast de weg gelegen sloot belandde. Beide inzittenden konden zelf uit de auto komen en zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald. Omdat de bestuurder militair is, is het onderzoek naar de toedracht van het ongeval door de politie overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Veendam: auto in brand
Aan de Tonckelweg in Veendam raakte donderdagmorgen de auto van een 44-jarige man uit Alteveer door nog onbekende oorzaak in brand. De man had al op de N366 een vreemde geur in zijn auto waargenomen. Hij stopte maar kon niets vreemds ontdekken. Even later, toen hij over de Tonckelweg reed, merkte de man dat er rook van onder de motorkap kwam. Hij stopte en verliet de auto die door de brandweer moest worden geblust. De wagen brandde geheel uit. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van de brand.

Hoogezand: man aangehouden
In een gebouw van de gemeentelijke sociale dienst aan Gorecht Oost in Hoogezand heeft de politie donderdagmorgen een 29-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man kreeg onenigheid met een medewerker van de sociale dienst over een geldkwestie. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de medewerker vastgreep en hem met de dood bedreigde. Na een korte worsteling kon door tussenkomst van andere medewerkers een vechtpartij worden voorkomen. De politie werd gewaarschuwd die de man meenam naar het bureau. De verdachte is de toegang tot het gebouw van de sociale dienst een aantal maanden ontzegd. Hij is na het afleggen van een verklaring heengezonden.

Leek: automobilist onderkoeld na ongeval
Een 22-jarige automobilist uit Peize is donderdagmorgen met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht, nadat hij op de A7 ter hoogte van Leek met zijn auto in een sloot was gereden. De man kwam door onbekende oorzaak in de linker berm terecht en verloor na een stuurcorrectie de controle over de auto waarna hij in een rechts naast de weg gelegen sloot belandde. De bestuurder liep naast een nat pak, geen ernstige verwondingen op. Hij werd voor onderzoek en met lichte onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 c/m)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...