Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voortgang subsidieregeling ict-doorbraakprojecten

Datum nieuwsfeit: 16-11-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FENIT

Voortgang subsidieregeling ict-doorbraakprojecten

16-11-2001 De eerste tender van de subsidieregeling Technologische Samenwerking, die in mei van dit jaar in werking trad, is achter de rug. Projectvoorstellen voor de tweede tender kunnen tot 17 december van dit jaar bij Senter worden ingediend.

Via de subsidieregeling Technologische Samenwerking stelt het ministerie van Economische Zaken een financiële bijdrage beschikbaar voor zogeheten doorbraakprojecten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ict). Een ict-doorbraakproject is een baanbrekend R&D-project dat wordt uitgevoerd in strategische samenwerking tussen bedrijven of tussen bedrijven en kennisinstellingen. Een project moet gebaseerd zijn op een uitgewerkte toekomstvisie, zich richten op R&D die uitmondt in geavanceerde proefprojecten, grote invloed hebben binnen een ict-toepassingsgebied en zorgen voor uitstraling van projectresultaten.

Contactbijeenkomsten
Om partijen die geïnteresseerd zijn in het opzetten van ict-doorbraakprojecten bij elkaar te brengen, organiseert Senter, zoals eerder dit jaar voor de zorg- en bouwsector, enkele contactbijeenkomsten, Brokerage Events geheten. De planning van de nieuwe bijeenkomsten is als volgt:

Toepassingsgebied.................................Brokerage Event Transport en logistiek.............................14 november 2001 Breedbandcommunicatie.........................Begin 2002 Bouw (vervolg)......................................2002

Bij de bijeenkomst over breedbandcommunicatie zullen drempels en kansen centraal staan, met als toepassingsgebieden de media, beveiliging en microbetaling. Naast enkele specifieke koplopers bestaat de doelgroep van deze bijeenkomst uit technologie- en softwarebedrijven. In 2002 staan voorlopig nog enkele bijeenkomsten op andere terreinen gepland, evenals seminars en elektronische nieuwsbrieven als vervolg daarop.

Inlichtingen
Meer informatie over ict-doorbraakprojecten is te vinden op internet:

Link > : www.cic-online.nl

Link > : www.senter.nl

Ook kan contact worden opgenomen met Senter, de heer Mel McGillivray, telefoon: 070 3610 488.

Email > : (m.w.mcgillivray@senter.nl)

copyright FENIT 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie